Pozitív lett egy óvodás koronavírus-tesztje Óbudán. Nemrég szintén a 3. kerültben zártak be egy óvodát, mert 3 dolgozónál is kimutatták a koronavírust.

Kimutatták egy óvodásnál a koronavírust a 3. kerületi Pitypang Művészeti Óvodában. A polgármester azonnali fertőtlenítést rendelt el, emellett a jogszabályoknak megfelelően tájékoztatta a szülőket is.

A gyermek szeptember 15-én járt utoljára a Pitypang Óvodában, a tesztre pedig csütörtökön került sor. Az óvoda vezetőjét szombaton világosították fel arról, hogy az egyik gyermeknek pozitív lett a tesztje.

Köszönjük a napi 335 ezer érdeklődő olvasónknak, hogy a BudaPestkörnyéke.hu Magyarország TOP legolvasottabb hírportáljai közé került. Részletek itt. Közben a holnapi és mai programajánlónkat ide kattintva éred el!

 

 

EZ IS ÉRDEKELHET! Ájulásig fojtogatta feleségét a gyömrői férfi, aztán vérig alázta az asszonyt az ismerőseik előtt

Vasárnap reggel, Dr. Kiss László polgármester összehívta a kerületi operatív törzset, ahol elrendelték a fertőtlenítést, ami meg is történt még aznap délelőtt.

„Az intézményre és a személyekre vonatkozó járványügyi intézkedéseket a harmadik kerületi Tisztifőorvos teszi meg, az Önkormányzat pedig szorosan együttműködik ezek végrehajtásában, és minden segítséget haladéktalanul megad. Kérjük az érintetteket, legyenek a segítségünkre a folyamat során” – mondta a polgármester Dr. Kiss László.

Az információk szerint összesen 4 dolgozó és 13 gyermek érintett az intézkedésekben, úgy tudni, hogy a csoport többi tagját, akik nem vettek részt a nevelésben az elmúlt héten, másik csoportokba lettek áthelyezve.

Vélhetően más óvodai nevelés nem érintett a fertőzésben, a fertőtlenítés után folytatódott a működés.

3 hete egy másik óbudai óvodában voltak fertőzöttek

Nemrég a BudaPestkörnyeke.hu is megírta, hogy Óbudán bezártak egy óvódát, mert 3 dolgozó tesztje pozitív lett. 70 gyerek és az intézmény összes munkatársa karanténba került.

Kiemelt kép: Pitypang Művészeti Óvoda – Forrás: obuda.hu