Csökkentette árait az egyik monori pékség, Gödön 20 óra után ingyen elvihetők a megmaradt pékáruk, Dunaharasztin pedig a rászorulókat várják az egyik sütödében. Az agglomerációban működő pékségek közül többen megpróbálnak segíteni a nehéz helyzetben lévőkön.

A koronavírus-járvány kezdete óta az interneten drasztikus áremeléseket bevezető, haszonleső üzletek sokaságáról olvashattunk, de az összefogás és az emberség lélekemelő példái, arról árulkodnak, hogy jóérzésű embertársaink, vállalkozók és magánszemélyek ebben a nehéz helyzetben is példát mutatnak.

Közéjük tartozik a monori Sós Perec Pékség, melynek egyik dolgozója a Facebookon tette közé az üzlet akcióját, miszerint a járványhelyzetre tekintettel olcsóbban kínálják mindennapi betevőnket, a kenyeret.

Gödön ingyen adják a megmaradt pékárut

A gödi Kincsem Pékség azt írja Facebook oldalán, hogy „az aktuális helyzetre való tekintettel, 20:00 után, március végéig, a délutáni sütésből megmaradt péksütemények nem kerülnek leárazásra, hanem az üzlet elé, becsomagolva kihelyezzük őket. Ezzel is szeretnénk a lakosságot segíteni!”

Néhány nap múlva a tulajdonosok arra is felhívták a helyiek figyelmét, hogy lehetőleg ne zsákokkal jöjjenek 20 óra után a péksüteményért, mert „nem hisszük, hogy van olyan család, aki egy egész zsáknyi pékárut fogyaszt el egyszerre.”

A BudaPestkörnyeke.hu decemberben írt arról, hogy gödi Kincsem Pékség Karácsony alakalmából ingyen elvihető friss kenyereket tettek ki az egyik gödi pékség elé, a rászorulóknak akartak így segíteni. Az erről szóló cikket ide kattintva tudod elérni.

Dunaharasztin is ingyen adnak kenyeret

A BudaPestkörnyéke.hu hírportál egyik olvasója azt írta a Facebook oldalunkon, hogy a dunaharaszti Ramo pékség arról tájékoztatta a város lakóit, hogy a rászorult, rossz anyagi helyzetben lévő emberek nyugodtan menjenek be hozzájuk, mert örömmel adnak nekik kenyeret.

Kiemelt kép: gödi Kincsem Pékség – Forrás: Facebook