Az Erkel Színházban Puskás, a musical mutatja be minden idők legnagyszerűbb focicsapatát. Dunakeszin Kovács András Péter kínál egész estés kacagást. A FÉMben cirkuszfotók, a váci Sajdik Múzeumban karikatúrák várják az érdeklődőket. A Vendéglátóipari Múzeum tárlatán Lukáts Kató életműve előtt tiszteleghetünk, és bepillanthatunk a csokoládé és a háború eddig nem ismert bugyraiba.

Puskás, a musical az Erkelben

A Puskás, a musical a legismertebb magyar ember, Puskás Ferenc – és minden idők egyik legnagyszerűbb futballcsapata, az Aranycsapat – történetét dolgozza fel és állít nekik méltó emléket. Tartson a látványos, felemelő és megható, néha vicces, néha drámai utazáson: ismerje meg Puskás Ferenc életének különleges történetét!

Három napon át

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Grandiózus zenés előadás az Erkel Színházban

Nemcsak a focidrukkerek és musical rajongók részére nyújt maradandó élményt, hanem igazi katartikus felejthetetlen hatást kelt minden néző számára. 23 színész, 60 táncos, 30 gyerekszínész, 20 dal, artista produkciók, 120 négyzetméter ledfal, 11 színész egyidejű reptetése: a Puskás, a musical minden idők leggrandiózusabb magyar zenés színházi előadása! Az elsöprően sikeres szabadtéri előadások után a grandiózus musical Budapesten kőszínházban, Erkel Színházban látható.

CIRKUSZ a titkos fotós kiállítása a FÉMben


Egy titokzatos művész képei a titokzatos cirkusz világáról. A kiállítást megnyitja: Palotai Mihály fotóművész a FÉMben. Mottó: “Elfelejtik, hogy mit mondtál, elfelejtik, hogy mit tettél, de sosem
felejtik el, milyen érzést váltottál ki belőlük.” (Maya Angelou)

Anyósülés Dunakeszin

Kovács András Péter estje Dunakeszin a VOKE József Attila Művelődési Központban, a Dumaszínház szervezésében kínál egész estét mókást és kacagást.

A Dumaszínház bemutatja

Sajdik karikatúra gyűjtemény Vácott

A Ludas Matyi hetilap legendás rajzolója, Csukás István népszerű mesefiguráinak életre
keltője, Pom Pom és Gombóc Artúr megformálója, Sajdik Ferenc számára megtisztelő, hogy méltó környezetbe kerültek a képei. A patinás, több mint 300 éves épületben négy teremben kapott helyet a közel 150, eredeti alkotásból álló gyűjtemény.

Sajdik és Kolodko

A Sajdik Gyűjteményhez és a Pannónia Házhoz tartozik Kolodko Mihály, Vácon élő szobrászművész közelmúltban felállított három alkotása is: Mária Terézia, Morzsa kutya és Csúzli miniszobrai, a vasútállomástól a Diadalívig tartó útvonalon.

Mesebolt és Aranyecset Óbudán

A tárlat felöleli az elmúlt évtizedekben méltatlanul elfeledett grafikus, Kaeszné Lukáts Kató (1900–1990) életművének szinte minden részletét. Az anyag gerincét elsősorban az Iparművészeti Múzeumban őrzött hagyaték adja, de felsorakoznak a társmúzeum tárgyai is. A Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum ezzel a kiállítással is tiszteleg Lukáts Kató művészete előtt.

A csokoládékatona – édes pillanatok a Nagy Háborúból

A Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum kiállítása a különleges tulajdonságokkal rendelkező csokoládé főurak asztaláról katonai menázsiba kerüléséről szól. A Nagy Háborúra fókuszálva mutatja be diadalútját: a spanyol hódító katonák által mosléknak nevezett azték kakaóból istenek eledele és katonák csemegéje lett.

Istenek eledeléből katonacsemege

Hadicsomagban a csokoládé

Harcokban a katona elsősorban a nála lévő élelemre számíthatott. A csokoládé kis helyen elfért, ízletes, tápláló és frissítő volt, változatossá tette az élelmezést. A Nagy Háborúban az osztrák–magyar katona porciójában 50 g csokoládét, vagy 50 g kakaót kapott 50 g cukorral.  Szeretetcsomagokban özönlött a frontra, a lövészárokba az otthon melegét varázsolta, a lélek táplálékául is szolgált. Sérült, beteg, lábadozó katonák gyógyításában nélkülözhetetlen volt. Aranyesőben fürödtek a csokoládégyárak – erről mesél a kiállítás.

Ingyenes programajánló

A BudaPestkörnyéke.hu hírportált az akkreditált magyar reklámpiaci mérés (Gemius) szerint a forgalmas időszakokban már naponta 220 ezren olvassák. A programajánlókat tehát nálunk tényleg sokan látják. Jó hírünk van! Ha neked is van programajánlatod, szervezel egy rendezvényt, az éttermed új étlappal rukkolt elő, küld el nekünk az infókat és ingyen megjelentetjük, hogy tényleg sokan tudjanak róla. Fontos és hasznos infók programszervezőknek itt!

Kiemelt kép: Facebook/puskasmusical