Tudták a rablók kihez, mikor kell menni. A cégvezetőt a három símaszkos férfi akkor támadta meg, amikor 33 millió forint volt nála, mert fizetésosztáshoz készült. Leütötték, megverték és lefújták gázspray-vel. A támadás decemberben történt, de csak most fogták el a bűnözőket.

Tudták kihez kell menni

A rablók fülest kaphattak, mert pontosan tudták mikor és kihez kell menni. A bűncselekmény 2020. december 10-én történt. Az elkövetők reggel fél 6 előtt támadták meg az 1. kerületi otthonából induló cégvezetőt, akinél az esedékes bérkifizetés miatt nagy összegű készpénz volt. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Megverték, elrabolták a pénzt

A férfit a símaszkot viselő rablók lefújták gázspray-vel, többször megütötték, és elvettek tőle több mint 33 millió forintot.

Napi 300 ezer érdeklődő olvasó! A BudaPestkörnyéke.hu a 11. legolvasottabb hírportál lett Magyarországon. Részletek itt. Közben ne hagyd ki a napi programajánlatunkat sem, mert Budapesten és környékén mindig történik valami. Ide kattintva megnézem a friss programokat.

 

 

Az egyik tettes elfogása

Azonosították az elkövetőket

A BRFK Rablási Osztálya hónapokig tartó, minden részletre kiterjedő nyomozásának eredményeként azonosították a feltételezett elkövetőket. A 39 éves L. Ferencet a BRFK Bűnügyi Bevetési Osztály közreműködésével 2021. június 1-jén Monoron fogták el.

Lefoglalás

A fővárosi nyomozók lefoglalták a valószínűleg a bűncselekményből származó pénzen vett gyorsasági motorkerékpárt, autóverseny-szimulátort és más értékeket.

Ezt az autóverseny-szimulátort foglalták le

Forrás: rendőrség

Gázpisztolyt is találtak

Ugyanezen a napon a rendőrök Győrben ütöttek rajta két másik feltételezett tettesen; az 52 éves K. Csabán és a 46 éves M. Krisztiánon. Előbbinél három paprika-spray-t, valamint egy gáz- és riasztófegyvert is találtak.

Ezt a gázpisztolyt foglalták le

Letartóztatták őket

A BRFK nyomozói mindhárom férfit gyanúsítottként hallgatták ki, őrizetbe vették, a bíróság azóta letartóztatta őket, jelentős értékre, csoportosan elkövetett rablás bűntett miatt indítottak eljárást. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció, Forrás: BKK