Kritikus állapotban van a Nyugati tetőszerkezete. A MÁV vezérigazgatója szerint készültek olyan fotók, amelyeken esernyővel állnak az utasok a csarnokban. A Nyugati pályaudvar területén és az  aluljáróban már fel is mondták a helységbérleti szerződéseket, mert jönnek a felújítások.

Havonta már százezrek olvasnak minket! A BudaPestkörnyéke.hu segítségével 90 településen azonnal láthatóvá tesszük olcsón a hirdetését.  Klikk ide!

Kezdődik a Nyugati pályaudvar tetőszerkezetének felújítása. A munkálat idején fél évre lezárják a pályaudvar Gustave Eiffelhez köthető fém-üveg csarnokát, amely beázik, ezért a teljes héjazatot kicserélik és a szerkezetét is megerősítik.

A kivitelező feladata lesz a vágánycsarnok tetejének felújítása a csatlakozó üvegszerkezetekkel, a pénztárcsarnok tetejének, a McDonald’s étteremnek helyet adó épület tetejének és a homlokzati rész kisebb toronytető műemléki felújítása. Ebbe beletartozik a teljes tetőhéjazat cseréje, a faszerkezetek lecserélése, a fémszerkezetek javítása. Látványos munka lesz az üveg függönyfal teljes felújítása az épület mindkét végén.

Homolya Róbert szerint a Nyugati pályaudvaron kritikus a helyzet. Az esőzés megmutatta, hogy a tetőszerkezet cserére szorul, készültek olyan fotók, hogy az embereknek esernyővel kellett állniuk a csarnokban. A tervek rendelkezésre állnak, így a tetőcserét hamarosan megkezdhetik.

A MÁV vezérigazgatója arról is beszélt, hogy ezzel egy időben a Nyugati téri aluljáróban és a pályaudvaron húsz helyiségbérleti szerződést mondtak fel. A cél az, hogy a XXI. századnak megfelelő utasközpontú fejlesztés valósuljon meg, és ilyen szolgáltatóegységeket hozzanak létre.

Kiemelt kép: illusztráció/BudaPestkörnyeke.hu