A Margitszigeti Színházban fergeteges táncos darab kerül színre: Raszputyin. Gárdonyban az operák világába utazhatunk. Óbudán régészeti sétán ismerhetjük meg a történelmi épületeket, Kistarcsán pedig csillagnéző túra várja a kíváncsiakat.

Rejtőzködő templomaink, kolostoraink régészeti séta Óbudán

Az Óbudai Múzeum 11 órától régészeti sétát indít az Árpád híd budai hídfője környékén. A történelem viharai elsodorták a kor díszes templomait, lakóházait, és magát a királyi majd királynéi várat is, a séta során a szervezők megpróbálják rekonstruálni a középkori várost.

Élet a középkorban

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Csillagtúra Kistarcsán

Péntek este 20 órakor csillagnéző túra indul Kistarcsán az Ifjúság térről. A Városi Művelődési Ház rendezvényére előzetes regisztráció szükséges.

Hulló csillagok alatt

Kellemes érzés szép nyárestéken a tiszta égboltot nézegetni, a csillagképeket (Fiastyúk, Göncölszekér, Bika…) felismerni, és elábrándozni az élet dolgai felől az esti mennybolt alatt, és kívánni valamit, ha hulló csillag hasít át az égen.

Raszputyin a Margitszigeten

Szergej Polunyin lenyűgöző technikájú táncos, és pompás, karizmatikus előadó, botrányairól elhíresült balettsztár, ellentmondásos figura, napjaink egyik legjobb táncosa, aki elbűvöl és megbotránkoztat, elgondolkodtat, szimpátiát vagy gyűlöletet vált ki éppúgy, mint Raszputyin.

Szergej Polunyin a színpadon

Péntek este 21 órakor élőben egy szintén ellentmondásos figura bőrébe bújva a Margitszigeti Színház színpadán látható.

Marco Bianchi zongorázik

Rigoletto Gárdonyban

Az „Utazás az operák világában” című sorozatában a Velencei-tavi Galéria Marco Bianchi zongoraművész koncertjével zárja a 2021-es Péntek Esti Hangtárlat előadásait.

Ingyenes programajánló

A BudaPestkörnyéke.hu hírportált az akkreditált magyar reklámpiaci mérés (Gemius) szerint a forgalmas időszakokban már naponta 220 ezren olvassák. A programajánlókat tehát nálunk tényleg sokan látják. Jó hírünk van! Ha neked is van programajánlatod, szervezel egy rendezvényt, az éttermed új étlappal rukkolt elő, küld el nekünk az infókat és ingyen megjelentetjük, hogy tényleg sokan tudjanak róla. Fontos és hasznos infók programszervezőknek itt!

Kiemelt kép: margitszigetiszinhaz.hu