Letették a több mint 19 milliárd forintból épülő új nyíregyházi stadion alapkövét Nyíregyházán.

Foci is

Magyarország történetének legnagyobb sportlétesítmény-fejlesztése zajlik, Nyíregyházán pedig a három alapsportág, az úszás, az atlétika és a torna mellett egy negyedik, a futball is új otthont kap – mondta Szabó Tünde sportért felelős államtitkár. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Fontos pillér

“Ez is tükrözi mindazt, ami az elmúlt tíz év évben a kormányzati törekvések egyik fontos pillére volt” – fogalmazott az államtitkár.

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Libalegelőn már nem fociznak a fiatalok

Magyarország nagyon büszke sportnemzet, a 21. században azonban egyre nehezebb bevonzani a fiatalokat a sportpályákra, ezért nagyon fontos, hogy modern, minden igényt kiszolgáló környezet várhassa őket – emlékeztetetett Szabó Tünde.

19 milliárd

A Nemzeti stadionfejlesztési program keretében – a régi labdarúgóstadion elbontásával, egyes elemeinek megtartásával és újraépítésével – 8150 férőhelyes létesítmény épül több mint 19 milliárd forint költségvetési támogatásból, a létesítmény a tervek szerint 2023 végére készül el.

Csili-vili

Az új stadion multifunkcionális lesz, amelyben elhelyezhető egy 160 négyzetméteres színpad. A létesítményben helyet kap egy kétszintes, kétszáz négyzetméteres, fitneszteremmel és öltözőkkel felszerelt sportközpont, valamint a stadion körül egy 670 méter hosszú, kivilágított rekortán burkolatú futókör is elkészül.

Akár nemzetközi kupában is szerepelhetnének

Kovács Ferenc (Fidesz-KDNP) polgármester arról beszélt, az 1958-ban megépült stadionon története alatt csak kisebb javításokat végeztek, a mostani beruházás eredményeként azonban modern, UEFA-2-es minősítésű futballarénája lesz Nyíregyházának.

Nekik jutott a feladat

Az építtető BMSK Beruházási, Műszaki Fejlesztési, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési Zrt. által kiírt közbeszerzési eljáráson nyertes Építő- és épületkarbantartó Zrt. és a NYÍR-WETLAND Generál Zrt. konzorciuma végezi a nyíregyházi stadion kivitelezési munkálatait.

A büszke poszt

A másodosztály középmezőnyében

A Nyíregyháza jelenleg 6. az NB II-ben, legutóbb idegenben nyertek a Szombathely ellen. Hétvégén a Szentlőrinccel játszanak majd.

Címlapfotó: MTI/Balázs Attila