Titokzatos urnát találtak a németországi Regensburg város főpályaudvarának csomagmegőrzőjében. A rendőrség egyelőre csak annyit tud, hogy a benne található hamvak Magyarországról származnak. Az urnát 47 nap után vették észre az állomáson.

Tavaly júliusban hunyt el

A jelenlegi információk szerint annyit lehet tudni, hogy egy tavaly júliusban elhunyt illető hamvai találhatóak az urnában, a hamvasztását pedig Magyarországon végezték. Az rtl.hu azt írta, az urnát egy vasutas találta hétfő reggel a csomagmegőrzőben, majd értesítették a hatóságokat. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Rejtély

Egyelőre nem tudni, ki és miért tette március végén a csomagmegőrzőbe a hamvakkal teli urnát. Arról sincs információ, mi történhetett az urnával és a benne lévők hamvakkal tavaly augusztus óta.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Nem tudják, mi lesz a sorsa

Eddig senki nem jelentette, hogy hiányozna számára az urna. Még az is kérdéses, mi lesz ezután a hamvak sorsa. A bajor szabályok értelmében 3 hónapon belül el kell temetni az urnát, ám mivel azt sikerült megállapítani, hogy külföldön hamvasztották el, így nem az ottani szabályok vonatkoznak rá.

Magyarországon indul a nyomozás

A német lap szerint a nyomozást Magyarországon indítják el, mivel biztosan csak az itteni krematórium nevét tudják.

Tragédia a Balatonon

Az egész országot megrázta az a tragédia, amely 2021 nyarán történt a Fonyód melletti Alsóbélatelepen. A 13 éves Zoltán és 17 éves testvére a Balatonba fulladtak. A két fiú gumimatraccal úszott be a vízbe, amikor egyelőre ismeretlen körülmények közt vízbe estek. 

A szülők a parton voltak

A BudaPestkörnyéke.hu írt arról, hogy a szülők a part mentén voltak legkisebb gyermekükkel, Dominikával. Az édesapa csak annyit látott, hogy egy férfi egy gyereket húz ki a vízből. Amikor közel értek hozzá, akkor ismerte meg, hogy a 13 éves Zoltán élettelen testét fogja a német férfi.

Egy nappal előtte érkeztek

A családnak idén ez volt az első nyaralása. Úgy beszélték meg, délelőttönként kirándulnak a környéken, s csak délutánonként fürdőznek a tóban. A tragédia másnapján például Badacsonyba mentek volna hajóval.

Mécsest gyújtottak a parton

A tragédia után egy éjszakát a Balatonon töltött a csalás. Egy-egy mécsest még meggyújtottak a fiúk emlékére a parton, aztán a ságvári halottasházhoz autóztak.

Hazavitték az urnákat

„Végül pedig majd postán kapjuk meg az urnákat. Hagyományos, koporsós temetést nem rendezünk, képtelenek lennénk kijárni a gyerekeinkhez a temetőbe. Itthon fogjuk őrizni az urnájukat magunknál a házban” – mondta megtörten a családfő. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció. Fotó: MTI