Hatalmas könnyebbséget jelenthet a hivatali dolgozóknak a polgármester által hozott intézkedés. A kerületben egyébként már több, hasonló „jellegű” szabadnap is van.

Plusz szabadnap

A 2. kerület önkormányzatánál igyekszünk elérni, hogy a speciális élethelyzetekből adódó teendők menedzseléséhez plusz szabadnapokat biztosítsunk kollégáinknak – kezdődik a városrész polgármesterének, Őrsi Gergelynek vasárnap délelőtti Facebook-posztja. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Mindenkinek szeretnék lehetővé tenni

„Ennek érdekében döntöttünk arról, hogy a hozzátartozóját otthon ápoló kollégáknak eddig járó évi 5 szabadnapot 10 szabadnapra emeljük, és erre kérjük a kerületi munkáltatókat is, illetve az Országgyűlést arra, hogy tegye elérhetővé a plusz szabadnapokat valamennyi munkavállaló számára.”

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Felterjesztést készítenek

A politikus azt hangoztatta, igyekeznek elérni, hogy ez a lehetőség minden munkavállaló számára adott legyen, aki családtagját otthon ápolja. Éppen ezért felterjesztést készítettek a Miniszterelnöki Kormányiroda részére.

Ennyi időre szeretnék felemelni

Ennek lényege, hogy a súlyos egészségi okból gondozásra szoruló hozzátartozó vagy a munkatárssal közös háztartásban élő személynek nyújtott személyes gondozás céljából jelenleg biztosított évi 5 munkanap munkavégzés alóli mentesítés 10 munkanapra történő emelése érdekében.

Az újdonsült apukák is többet maradhatnak kisbabájukkal

A kerületben arról is döntés született, hogy azon férfi kollégák, akiknek gyermekük született, a gyermek születését követő 2. hónaptól a gyermek egy éves koráig terjedő időtartam alatt 5 plusz szabadnapot kapnak, így több időt tölthetnek családjukkal.

Másoknak is ezt javasolják

Őrsi Gergely egyúttal reményét fejezte ki, hogy ezzel hatékony támogatást tudnak nyújtani kollégáiknak. Hozzátette, ezen munkaidő-kedvezmények bevezetését ajánljuk az önkormányzat intézményei, gazdasági társaságai, valamint kerületi szinten az 5 főnél többet foglalkoztató vállalkozások számára is.

Szabadnap jár annak is, aki elmegy valamilyen szűrésre

Emlékeztetett, nemrégiben döntöttek arról, hogy azon munkatársaik, akik egy évben legalább egyszer elmennek méhnyakrákszűrésre, emlőrákszűrésre vagy prosztatarákszűrésre, teljes szabadnapot kapnak a vizsgálat napjára.

Nem csak pihenésre kell a szabadság

A 2. kerületi önkormányzatnál meggyőződésünk, hogy a szabadság a pihenés és a kikapcsolódás ideje, de tudjuk, hogy számos más élethelyzetben kénytelenek a dolgozók szabadságukat felhasználni – magyarázta a polgármester.

Segítséget szeretnének nyújtani

„Annak érdekében, hogy a szabadidőt pihenéssel, feltöltődéssel tölthessék kollégáink, igyekszünk plusz szabadnapokat biztosítani a speciális élethelyzetek kezelésére” -zárta posztját Őrsi Gergely. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

(Kiemelt képünk forrása: Facebook.)