A veresegyházi Medveotthon Rémes estével vár, Tárnokon és a Kutya egy helyen halloween party készülődik. A családi nap Tápiószentmártonban tök körül forog, a Róth Miksa emlékházban a szecesszió jegyében telik. A Gyermekvasút nosztalgiavonatokat indít a családi kirándulásokhoz, a Kertvárosi időutazóval az Ikarus gyárba látogathatunk. Lesz a Lurdy házban Életmód Expo ásványbörzével, Recirquel a MÜPÁban, Meatmorfózis Szentendrén, olasz főzőiskola a Studio Italiában.

Rémes este a veresegyházi Medveotthonban

19 órától vár a veresegyházi Medveotthon: a Rémes estén cukorkaágyú, tökfaragás, szellemvonat, boszorkánykonyha, kísértetlabirintus, csupa-csoda játszótér és sok más állati izgalom!

Tök jó családi nap Tápiószentmártonban

Tököt farag az ország egyik legjobb zöldségszobrásza, Tanács Attila, láthatjuk Kókai Tibor díjnyertes, hatalmas tökeit, és a tök körül forog a világ egész nap a Várallyai Béla Művelődési házban, Tápiószentmártonban.

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Tökös sütik, tökfejek, szellemek és minden más

Halloween Tárnokon és a Kutya egy helyen

Szombat délután a tárnoki  Heinrich Antal házban tökös sütik, tökfejek, szellemes családi cukorkakeresés, jelmezverseny, igazi halloween-hangulat. Kutya egy halloween a Rottenbiller utcában, a Kutya egy helyen. Délután gyermekeknek szól: gonosz üdítőkkel, kátrányszörnnyel, rémes alakokkal, este horror-halloween, csak felnőtteknek.

Nosztalgiavonattal az erdőbe

A hosszú hétvégén, október 30-án, 31-én és november 1-jén pedig a nosztalgia motorvonat közlekedik menetrend szerint a Gyermekvasúton, amivel pompás kirándulóhelyeket fedezhetünk fel a Budai hegyekben.

Családi nap a szecesszió jegyében a Róth Miksa emlékházban

Az őszi szünetben igazi családi csapatépítőre várják az 5-10 éves gyerekeket és szüleiket, hogy Róth Miksa és gyermekei egykori otthonában a szecesszió varázsoljon el mindenkit! Interaktív kiállításnézés, újraértelmezett mozaikkészítés, sok vidámság és móka: családi délelőtt a Róth Miksa Emlékház és Gyűjteményben!

Gyönyörű üvegablakok között

Séta a legendás Ikarus gyárban a Kertvárosi Időutazóval

IKARUS, TE CSODÁS! Milyen ma a gyár, ahol egykor a legendás buszokat gyártották? Az 10.30-án, szombaton 10.00-kor induló programunkon kiderül, mi zajlik most az egykori gyártelepen. Az új-mátyásföldi villanegyedben tett rövid séta után körülnézünk az Ikarus sportpályán és az egykori kultúrházban, ma kínai irodaépületben, ahol kiállítás vár a dicsőséges múltról. Az elképesztő számú buszfotó után az Ikarus hajdani dolgozójával járjuk be a gyártelepet, megnézzük, mi lett a világhírű buszgyárral, mely ma kínai tulajdonban van. 12 éven felülieknek szóló program. INFÓ, JELENTKEZÉS: [email protected] – 20/9310-800

Ásványbörze az Életmód expón

A hétvégén a Lurdy házban megrendezett Életmód expón kétnapos ásványbörze várja az érdeklődőket.

Recirquel a MÜPÁban

A Müpa színpadára a Recirquel: az ember és az anyaföld kapcsolatát kutató My Land október 30. és 31. között lesz megtekinthető a Müpa Budapest Fesztivál Színházában. A produkció annak a Vági Bence rendezte cirque danse trilógiának része, amely az emberi lét különféle dimenzióit kutatja, a cirkuszművészetet a modern tánccal ötvözve.

Cirkuszművészet modern tánccal ötvözve

Metamorfózis Szentendrén

Philip Glass -Feledi Project: METAMORFÓZIS című, Kafka művére épült darab 18 órakor látható a Hamvas Béla Pest Megyei Könyvtárban, Szentendrén.  Egy valóságos, drámaian abszurd világot ábrázol. groteszk látásmóddal. Az előadás a társadalom és annak elkorcsosulása, torzulása, átalakulásának konfliktusára épül.

Olasz főzőiskola a Studio Italiaban

Az olasz konyhát bemutató, többrészes tanfolyamon egy igazi olasz étlapot ismerhetünkmeg, az előételtől, azaz az antipasto-tól a desszertig, a dolce-ig mindent megtanulhatsz elkészíteni. Ezen az órán a tésztával és a risottóval ismerkedünk meg.

Ingyenes programajánló

A BudaPestkörnyéke.hu hírportált az akkreditált magyar reklámpiaci mérés (Gemius) szerint a forgalmas időszakokban már naponta 220 ezren olvassák. A programajánlókat tehát nálunk tényleg sokan látják. Jó hírünk van! Ha neked is van programajánlatod, szervezel egy rendezvényt, az éttermed új étlappal rukkolt elő, küld el nekünk az infókat és ingyen megjelentetjük, hogy tényleg sokan tudjanak róla. Fontos és hasznos infók programszervezőknek itt!

Kiemelt kép: medveotthon.hu/hirek/remes-este-a-medveotthonban/