A Batthyány téren folytatódott a Budapesti Közlekedési Központ által életre hívott köztisztasági és közrendvédelmi együttműködés. A forgalmas köztereket érintő – mindennapi alapfeladatokon felüli – kezdeményezés célja, hogy a fővárosban közlekedők tisztább környezetben utazzanak és nagyobb biztonságban érezzék magukat. Legközelebb, október 26-án az Ecseri út metróállomás következik.

Élhetőbb Budapest

A BKK elkötelezett amellett, hogy a főváros tulajdonában lévő közszolgáltatókkal, valamint állami és civil szervezetekkel szorosan együttműködve élhetőbbé tegye Budapestet. Ezért folyamatosan kezdeményezi a rendszeres takarításon felül egy-egy forgalmas közterület rendezését és ellenőrzését. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Megtisztult

Az összehangolt köztisztasági és közrendvédelmi együttműködés helyszíne ez alkalommal a Batthyány tér és környezete volt. Az október 12-i, csütörtöki megmozdulásnak köszönhetően megtisztult az 1. kerület jelentős közösségi közlekedési csomópontja.

TUDTAD? A BudaPestkörnyéke.hu hírportált az erősebb napokon már 300 ezren olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Nagyon menő, hogy rengeteg hirdető is minket választ, bízik bennünk és a szponzorált cikkek is a piacvezetők közé repítenek minket. (Részletek itt) Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! Gyere vissza pár óra múlva, mert a BudaPestkörnyéke.hu hírportálon mindig találsz olyan infót, amit máshol nem olvashatsz.

Alapos takarítás:

Rendőri jelenlét

A BKK közlése szerint a BKM Budapesti Közművek Nonprofit Zrt. keretein belül önállóan működő FKF Köztisztasági és FŐKERT Kertészeti Divíziók munkatársai az egyéb napi teendőiken felül kitakarították a teret, az ott lévő busz- és villamosmegállókat, valamint a HÉV- és metróaluljárót. Mint írják a takarítást a BKV Zrt. és a MÁV-HÉV Zrt. munkatársai segítették, továbbá a Budapesti Rendőr-főkapitányság – a főváros forgalmas közterületeihez hasonlóan – fokozott rendőri jelenlétet biztosított a helyszínen.

Rendőrök a helyszínen:

Összehangolt munka

Az összehangolt munkából kivették részüket a rendészeti tevékenységet végző Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság (FÖRI), és a Budavári Polgármesteri Hivatal Közterület-felügyeleti Iroda munkatársai, akik a rendőrökhöz hasonlóan vissza-visszatérve ellenőrizték a környéket.

Segítség a rászorulóknak

Ugyancsak az együttműködés sikerességét támogatták a Menhely Alapítvány munkatársai, akik szükség esetén segítséget nyújtottak a rászorulóknak.

2021-ben indult

A BKK köztisztasági és közrendvédelmi kezdeményezése 2021-ben indult útjára: a fővárosi közműcégek, a rendőrség munkatársai és a civilek március és október között havonta két vagy három alkalommal jelennek meg egy-egy fontosabb csomópontban. Idén eddig a Kálvin tér, az Etele té, a KÖKI és környezete, a Keleti pályaudvar, a Határ út metróállomás, a Lehel tér és környezete, az Újpest-városkapu, az Örs vezér tere, a Blaha Lujza tér, a Nyugati pályaudvar, a Göncz Árpád városközpont, a Népliget, a Puskás Ferenc Stadion metróállomás, a Déli pályaudvar és környezete, valamint Újbuda-központ volt a kezdeményezés helyszíne.

Térképen az eddigi helyszínek:

Többszereplős feladat

Budapest tisztán tartása többszereplős feladat, amiből a főváros vállalatai és az egyes kerületi önkormányzatok mellett az ingatlantulajdonosoknak, valamint a lakosságnak is ki kell vennie a részét. A főváros közbiztonságának és köztisztaságának fenntartása közös érdek; a lakosok, illetve az ott közlekedők együttműködése és odafigyelése egyaránt fontos. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép és belső fotók: BKK