Botrányba fulladt kedden délután Sóskúton a tervezett akkugyár ügyében összehívott közmeghallgatás. A helyszínre érkezett polgármester, Kőnig Ferenc nem állt szóba szinte senkivel, majd az utolsó pillanatban lefújta az eseményt. Ekkor tört ki a balhé. Kőniget és az akkufeldolgozó képviselőjét is rendőrautóval kellett kimenteni a helyszínről. A botrányos menekülésről videó készült, ezt a cikkünk alján nézheted meg.

A polgármester szerint veszélytelen

Ahogy azt az elsők között megírtuk itt a Budapest Környéke hírportálon Sóskútra akar jönni az a szlovén akkufeldolgozó, amelyet nemrég a borsodi Alsózsolcáról elzavartak. A sóskúti polgármester, Kőnig Ferenc szerint lényegében veszélytelen az akkufeldolgozó, így befogadná a gyárat. Az ATV-ben azt is mondta, hogy szóltak neki, hogy náluk lesz a gyár, majd a tévéstúdióban véletlenül elszórta azt a szennyezőanyagok, ami abból az akkumulátorból esett ki, amit azért vitt, hogy megmutassa, milyen akkukat szerelnek majd szét náluk. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Nem népszerű az akkufeldolgozó

A Sóskúttal szomszédos két település, Érd és Tárnok polgármesterei nemtetszésüknek adtak hangot. A sóskúti ipari park szomszédságában élő lakóknak szintén nem tetszik az ötlet, hogy vegyi üzem működjön a közelükben. Múlt héten alternatív lakossági fórumot tartottak, itt egyértelműen kiderült, hogy nagyon nem népszerű az akkufeldolgozó ötlete.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Elszabadultak az indulatok

Ma megtartották a hivatalos közmeghallgatást Sóskúton. Kötelező az ilyesmi minden fontos beruházás előtt. Ott volt a gyár képviselője és a polgármester is. Úgy volt, hogy csak a sóskúti lakcímkártyával rendelkezők mehetnek be, de végül nem helyiek is bejutottak. Ekkor elszabadultak az indulatok.

Rendőrautóval mentették ki őket

Amikor a polgármester, Kőnig Ferenc látta, hogy nagy a baj, lefújta a közmeghallgatást és szó nélkül próbált meg távozni a gyár képviselőjével együtt. Miután kiléptek, megrohanták őket az emberek, ezért rendőrautóba kellett menekülniük. Az erről készült videót a cikkünk alján nézheted meg. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Itt van a polgármester menekítéséről készült videó

Kiemelt kép: részlet a fenti videóból