Csalás és készpénz-helyettesítő fizetési eszközzel visszaélés kísérlete miatt őrizetbe vettek szombaton egy férfit, aki magát rendőrnek kiadva nyolcvanezer forintot csalt ki egy járókelőtől – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság kedden a police.hu oldalon.

Rendőrként mutatkozott be

A 49 éves V. Attila pénteken egy 13. kerületi bankautomata előtt leszólított egy embert, akinek rendőrként mutatkozott be. Felmutatott egy hamis igazolványt, majd elmondta, hogy gyanús alakokat látott az utcán, ezért a készpénzt felvevő férfit hazakíséri. A sértett elfogadta a felajánlást, és a lakásáig ment az álrendőrrel.  A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Elkérte a pénzt

A csaló elkérte a férfi által felvett pénzt, hogy megvizsgálja hamisak-e. Egy telefonos applikációval megtévesztve a sértettet, közölte, hogy a tíz bankjegyből nyolc hamis.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

FRISS!

Szerelmi dráma állhat a háttérben? Még mindig keresi a menyasszonya a Mátrában eltűnt férfit – Gergely napok óta nem adott életjelet magáról

Lefoglalt bankjegyek

A hamisnak mondott tízezer forintos bankjegyeket le is foglalta, és azt ígérte, hogy az intézkedésről szóló jegyzőkönyvet másnap elviszi neki.

Az átvert férfi hívta a rendőrséget

A megtévesztett férfinak azonban gyanúsak lettek a történtek, ezért felhívta a rendőrséget. Másnap a csaló azzal hívta a sértettet, hogy viszi a jegyzőkönyvet, de le kell foglalnia a bankkártyáját is, mert valószínűleg klónozták – írták.

Igazi rendőrök várták

A megbeszélt helyen az álrendőrt igaziak várták. V. Attilát a  13. kerületi kapitányságra előállították, és gyanúsítottként hallgatták ki csalás vétsége és készpénz-helyettesítő fizetési eszközzel visszaélés vétségének kísérlete miatt.

Ez is érdekelhet:

Súlyos kivitelezői hibáról beszélnek: már több tucat embert hallgattak ki a Jókai utcai házomlás ügyében

Beismerte

A férfi beismerő vallomást tett, az angyalföldi rendőrök őrizetbe vették, és kezdeményezték bíróság elé állítását – áll a közleményben.  A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Illusztráció