Eddig 41 embert hallgattak meg a Jókai utcai házomlás ügyében indított nyomozás során, de gyanúsítotti meghallgatás még nem történt.

Többeket bevontak a nyomozásba

Erről a Népszavának beszélt Csécsi Soma, a Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivője, aki azt is megerősítette, hogy építész-statikust és orvosszakértőt is bevontak a nyomozásba, amelyre külön csoportot alakítottak. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Súlyos kivitelezői hiba

Erő Zoltán, Budapest főépítésze súlyos szakmai kivitelezői hibát lát a történtek mögött, szerinte a mai ingatlanfejlesztők, kivitelezők, sőt sokszor a tervezők sem tudják, hogyan kell ezekhez a házakhoz nyúlni.

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Visszatérhettek a lakók

A fővárosi kormányhivatal a lappal ugyanakkor közölte, hogy pár nap múlva engedélyezték a lakók visszatérését az otthonaikba és a kivitelezés szigorú feltételek mellett folytatódhatott.

Kapcsolódó:

Itt az Operettszínház közleménye a Jókai utcai házomlásban súlyosan megsérült balerináról: megműtötték Nikolett gerincét, ilyen állapotban van most

Négyen sérültek meg

Amint azt a BudapestKörnyéke.hu is megírta négyen sérültek meg a tetőomlásban, ami az Ó utca és Jókai utca sarkán történt. Az eset egyik legsúlyosabb sérültje az Operettszínház egyik baletttáncosa, aki a párjával – szintén a tánckar egyik tagjával – éppen munkába tartott, amikor a ház tetőszerkezete leomlott.

Hosszan keresték a tűzoltók a romok között a sérülteket

Forrás: MTI

Ezt mondta a párja a bozalmak után

A balerina párja, Benjamin az eset után a Blikknek beszél az átélt borzalmakról, elmondta, minden percben a kedveséért imádkozik, aki súlyos koponya-és gerincérüléseket szenvedett, kómába is került. A Budapesti Operettszínház imaláncot indított a Mária Rádióban művésztársuk felépüléséért.

Felébredt

A fiatal táncos lány, Nikolett azonban nem sokkal később felébredt a kómából, mélyaltatásban sem tartották már. A Bors pár nappal ezelőtt az állapotát illetően azt írta, hogy a lány jól reagált az ébresztése közben az orvossai szavaira.

Jól sikerültek a műtétek

„A koponya- és gerincsérülései súlyosak voltak, de a műtétek jól sikerültek. A beavatkozások után az orvosok megpróbálták felébreszteni, és közben a protokollnak megfelelően beszéltek is hozzá. Ilyenkor szokás szerint azt kérik a betegtől, mozdítsa meg az ujjait vagy a szemét. Úgy tudni, ezekre megfelelően reagált, de aztán a szakemberek valamiért úgy döntöttek, mégis inkább altatásban tartják Nikit” – mondta a lapnak pár nappal ezelőtt a család egyik ismerőse. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Jókai utcai házomlás