Közös erővel sikerült elkerülnie a legrosszabbat annak a két egyenruhásnak, akik abszolút jókor voltak jó helyen. Az idős férfit később kórházba szállították.

Váratlan esemény

Május huszonhatodikán, 23 óra körül éppen a terézvárosi kapitányságra tartott vissza két budapesti járőr, amikor a Szinyei Merse Pál utcában észlelték, hogy egy férfi a járdán összeesett. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Együtt küzdöttek

Azonnal a férfi segítségére siettek, aki addigra már nem reagált semmire, légzése és keringése sem volt, így azonnal megkezdték az ellátását, majd az időközben kiérkező mentőszolgálat munkatársaival sikeresen újraélesztették. A 61 éves férfit további orvosi ellátása céljából a mentők kórházba vitték.​

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Nem tudni, mitől lett rosszul

A rendőrség honlapján megjelent hivatalos tájékoztatásból az nem derült ki, hogy a férfit milyen állapotban vitték be az egészségügyi intézménybe, sem arra, hogy rosszullétét mi okozhatta. Mindenesetre nagy szerencséje, hogy éppen arra jártak a rendőrök.

Időseket is mentettek pár napja

Persze nem ez az egyedüli életmentés, amely a fővárosi rendőrök nevéhez köthető. Május 21-én fél 12 körül érkezett arról bejelentés, miszerint tűz ütött ki egy X. kerületi idősek otthonában, a Jászberényi úton. A kőbányai zsaruk azonnal megkezdték az idősek kimentését.

Épségben megúszták a rendőrök

Akit tudtak, kikísértek, majd további ellátásuk céljából átadták őket a mentőszolgálat munkatársainak. Később több rendőri egység is érkezett a helyszínre, akik szintén bekapcsolódtak a mentésbe. A rendőrök a mentés során nem sérültek meg.

Megmentették egy asszony életét

Azonban sajnos akad olyan is, amikor valaki önszántából szeretné eldobni az életét, s ilyenkor kell helyt állniuk. Ez történt abban az esetben is, amelyről korábban mi is hírt adtunk. Áprilisban, Zuglóban, a Kassai úti toronyházból szerette volna levetni magát egy nő.

A semmi felett lógott

A rendőrök a tizennegyedik emeleten azt tapasztalták, hogy az asszony az épület síkján kívül volt szembefordulva a korláttal, abba kapaszkodva lelógatta magát, teste az eggyel lejjebb lévő emelet magasságában volt. Leguggoltak, megragadták a csuklóját és tartották.

Tartották, ahogy lehet

Még bilinccsel sem lehetett őt rögzíteni. Tartottuk, ahogy tudtuk, én fejjel támasztottam ki magamat a korláthoz, a homlokomba szépen bele is vájódott a vastraverz, akkor mondjuk ez éppen sokadlagos probléma volt – elevenítette fel az egyik rendőr

Nem akart életben maradni

Nagyobb gondot jelentett, hogy nem szerette volna, ha megmentik. „Ezt többször elmondta, sőt: tevőlegesen is küzdött, elrúgta magát a faltól, rángatózott, mindent megtett azért, hogy lezuhanjon.” Az erősítésként érkező Poór Tibor egy emelettel lejjebb, a tizenharmadik emeletre ment.

Így sikerült megmenteni

„Ablak ki, átkaroltam a nő törzsét, felordítottam, hogy fogom, abban a pillanatban ők elengedték, én meg berántottam a folyosóra”. Ekkor már a nő elcsendesedett és együttműködővé vált. Másodperceken belül megjelentek kollégáim, első mozzanatként bezárták a kitárt ablakot, majd együttesen lekísértük a földszintre a nőt – fűzte hozzá. Végül kórházba szállították a nőt. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

(Kiemelt képünk illusztráció, forrás: police.hu.)