Egy ötéves kisfiú szombat este egy nagykanizsai balesetben elveszítette várandós édesanyját és nagymamáját, őt 25 éves rendőr nagybátyja veszi magához. A Zala megyeiek után a budapesti rendőrök is gyűjtésbe kezdtek számukra, özönlenek a felajánlások.

Szombaton történt

Szívszorító családi tragédia történt szombat este Nagykanizsán. Anya és öt hónapos terhes lánya halt meg abban a közlekedési balesetben, amely a 7-es számú főút és a Hevesi Sándor utca kereszteződésében történt. Két személygépkocsi ütközött össze, egy Mazda szó szerint letarolta az elé szabálytalanul kikanyarodó Toyota Yarist. Az ütközést túlélte egy 5 éves kisfiú. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Nem adott elsőbbséget

Ahogy arról a Budapestkörnyéke.hu is beszámolt a tragikus baleset az elsőbbségadással kapcsolatos szabályok be nem tartása miatt történt. A Toyota Yaris típusú személygépkocsit vezető 32 éves letenyei nő a Hevesi Sándor utcáról úgy akart kikanyarodni a 7-es számú főútra, hogy nem győződött meg arról, hogy megteheti-e.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

A terhes nő testvére vette magához a kisfiút

Az elhunyt idősebb hölgy fia, a másik elhalálozott nő testvére Szabó Dániel őrmester, a Nagykanizsai Rendőrkapitányság 25 éves járőre, aki a tragédia után úgy döntött, magához veszi árván maradt unokaöccsét. A gyámhatóság ideiglenesen ezt jóváhagyta, a fiatal rendőr anyagi körülményei azonban nehéz feladat elé állítják. – írta a mandiner.hu

A budapesti rendőrök is beszálltak a gyűjtésbe

Emiatt először a Zsaruellátó Egyesület kezdett gyűjtést szervezni számára, aztán csatlakoztak ehhez a budapesti rendőrök is. Részben azért, mert a Budapesti Rendőr-főkapitányság honlapja bír akkora nézettséggel, hogy méltó nyilvánosságot adjanak ennek a nemes összefogásnak, részben pedig azért, mert a „budapesti rendőrök tényleg olyanok, mint egy nagy család” – mondta Nothoff Ingrid, a BRFK kommunikációs osztályának munkatársa.

Elképesztő összefogás

„Elképesztő összefogás jött létre, konkrét összeget nem tudunk, de az őrmester elöljárója szerint sok pénz érkezett be a számlára” – magyarázta Nofhoff, hozzátéve, hogy nagyon sok rendőr utalt magánadományt bajba került kollégája számára, de volt olyan cég is, amely azt vállalta, hogy havi 50 ezer forintot utal át a rendőrnek decemberig, hogy az alapkiadásai folyamatosan fedezve legyenek.

Csomagot is összeállítottak

A budapesti rendőrök adományaiból emellett egy közös csomagot is összeállítottak az ötéves gyermek számára gyermekjátékokból, édességekből, és volt olyan sportegyesület, amely például egy biciklit ajánlott fel az árván maradt kisfiú számára.

Nem zárják le az akciót

Mint a BRFK kommunikációs munkatársa a Mandinernek elmondta: a jótékonysági akciót nem zárják le, addig tart, amíg az emberek úgy érzik, hogy hozzájárulnak a gyűjtéshez.

Erre a számlaszámra lehet utalni

A támogatásokat az MHB banknál Szabó Dániel néven vezetett 10104985-25120600-01005008 számlaszámra várják.

A kórházban vesztette életét

Az autót vezető fiatal nő az ütközés következtében koponya-, mellkas- és végtag sérüléseket szenvedett, a helyszíni ellátás után kórházba szállították, de az éjszaka folyamán ő is életét vesztette. Kiderült, hogy a 32 éves elhunyt 5 hónapos terhes volt.

Letenyén dolgoztak

A két nő Letenyén dolgozott: az asszony egy gyerekotthonban, a lánya pedig egy szupermarketben – derült ki a Tények tudósításából.

A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt fotó: police.hu