Lényegében rászállnak azokra, akik nem józanul ülnek a volán mögé. Átfogó ellenőrzést tartanak a zsaruk, most sokkal nagyobb eséllyel kerül elő a szonda, mint általában.

Számokban az ünnep mérlege

A húsvéti ünnepek alatt tartott ellenőrzés során hétfő délelőttig 122 ittas járművezetőt találtak a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) munkatársai – tájékoztatta a BRFK Közlekedésrendészeti Főosztálya Balesetmegelőzési és Közlekedési Osztályának vezetője hétfőn az MTI-t. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Volt, ahol mindenkit megállítottak

Szécsi Tibor közölte: ez azt jelenti, hogy az ellenőrzött járművezetők egy százaléka ittasan ült volánhoz, ugyanis péntek óta 11 137 sofőrt szondáztattak meg a fővárosban. A rendőrök városszerte intézkedtek: volt olyan helyszín, például a Petőfi híd, ahol minden áthaladó jármű vezetőjét ellenőrizték.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Rengeteg egyenruhás vesz benne részt

A razzia célja a közlekedési helyzet javítása, a balesetek megelőzése, így az ittas járművezetők kiszűrése volt. Az ellenőrzésben egyaránt részt vesz a BRFK központi közlekedésrendészete és a kerületi rendőrkapitányságok állománya. Szécsi Tibor hozzátette, a főváros teljes területén szondáztatják a járművezetőket.

Egy félreállított autó a Petőfi hídon

Hát ez bizony nem nulla

Autó az árokban

Persze nem csak ittas vezetők, hanem balesetek is jócskán akadnak az ország útjain. Hétfő hajnalban például és Hollókő közötti úton. A balesethez műszaki mentés céljából a szécsényi és a pásztói hivatásos tűzoltók vonultak ki. Az egységek a társhatóságokkal közösen dolgoztak a helyszínen.

Felborult kocsi

Felborult egy autó a 71-es főút 27-es kilométerénél, Balatonalmádi térségében. A balatonfűzfői hivatásos tűzoltók végzik a műszaki mentést a helyszínen. Az érintett útszakaszon forgalomkorlátozásra kellett számítani.

Tömegkarambol az M3-on is.

Hétfőn kora délután pedig három személyautó ütközött az M3-as autópálya 62-es kilométerénél, a főváros felé vezető oldalon. Műszaki mentés céljából a gyöngyösi hivatásos tűzoltókat riasztották a helyszínre. A mentők is a helyszínen vannak. Az érintett útszakaszon forgalomkorlátozásra kell számítani.

Az M1-esen hét autó ütközött

Mint ahogy beszámoltunk róla, az M1-es autópályán is történt tömegkarambol. Itt hét kocsi ütközött egymásnak, egyelőre ismeretlen okokból. A tűzoltók mindegyiket levontatták a leállósávba, hogy ne akadályozza a forgalmat. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

(Cikkünkben használt képeink forrása: MTI/Lakatos Péter.)