Egy 8. kerületi lottózó tavalyi kirablása miatt körözték a férfit, aki most adta fel magát, miután megtudta, hogy a rendőrök a nyomában vannak. Kihallgatásán azt mondta: ő csak annyi pénzt rabolt, amennyit sorsjegyen vesztett. Őrizetbe vették.

Tavaly év végén rabolta ki a lottózót

A főváros 8. kerületében raboltak ki egy lottózót 2021. december 13-án. Az elkövető 15 óra után ment be az üzletbe, ahol a bevételt követelte az eladónőtől, majd fellökte az asszonyt, és körülbelül 300 ezer forintot kimarkolva a kasszából elmenekült. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Ez is érdekelhet:

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Az eladó nem sérült meg

Az eladónő nem sérült meg. A Budapesti Rendőr-főkapitányság 8. Kerületi Rendőrkapitányság ismeretlen tettes ellen indított nyomozást.

Azonosították az elkövetőt

A józsefvárosi nyomozók néhány hónap alatt azonosították a feltételezett elkövetőt. Mivel a férfit ismert tartózkodási helyein nem találták, 2022. május 1-jén elfogatóparancsot adtak ki ellene.

Feladta magát

A 31. éves B. János értesült róla, hogy a rendőrök a nyomában vannak, ezért május 11-én feladta magát a 8. Kerületi Rendőrkapitányságon, ahol rablás bűntett elkövetésének magalapozott gyanúja miatt hallgatták ki.

Beismerte tettét

A férfi beismerő vallomásában elmondta, hogy a bűncselekmény előtti napokban összesen mintegy 300 ezer forintot vesztett kaparós sorsjegyeken.

Ez is érdekelhet:

Elkeseredésében rabolt

Elkeseredésében rabolta ki a lottózót, és csak annyi pénzt akart elvinni, amennyit elvesztett. A gyanúsítottat a rendőrök őrizetbe vették, letartóztatásának indítványozására előterjesztést tettek.​ A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Illusztráció