Halottak napjának estéjén az Országúti Ferences Plébánián és a Szent István Bazilikában is felhangzik a Requiem elhunyt szeretteinkre gondolva. A Pécsi Balett a Nemzeti Táncszínházban az ÁdámÉva táncszínházi előadással lép színpadra. A Nyitott Akadémia dr. Almási Kitti hamarosan megjelenő könyvét mutatja be, beszélgetőtárs  Kende-Hoffherr Krisztina.

Requiem a Gemma énekegyüttessel

Az Országúti Ferences Plébániatemplomban az esti szentmise után 18.45-kor a templom kriptájában a ferences testvérekkel imádkozzuk a halotti vesperást, majd 19.30-tól a Gemma énekegyüttes előadásában Tomás Luis de Victoria Requiemjével emlékezhetünk elhunyt szeretteinkre.

Bach és Mozart

Köszönjük a napi 335 ezer érdeklődő olvasónknak, hogy a BudaPestkörnyéke.hu Magyarország TOP legolvasottabb hírportáljai közé került. Részletek itt. Közben a holnapi és mai programajánlónkat ide kattintva éred el!

 

 

Requiem a Bazilikában

Kedden este J. S. Bach: d-moll toccata és fúga  W. A. Mozart: Requiem hangzik fel a Szent István Bazlika nagy orgonáján, előadja és a kamarazenekart vezényli: Virágh András Gábor Liszt-díjas érdemes művész.

ÁdámÉva a Nemzeti Táncszínházban

A Pécsi Balett vendégjátéka a Nemzeti Táncszínházban. Az első emberpár, Ádám és Éva egysége tartalmazta mindkét pólust: a férfi és a női minőséget. A kettészakadt Férfit és Nőt az édenkertben a luciferi kígyó kísérti, aki állandóan változó alakokban kíséri végig őket az őstudást leváltó hatalmi játszmák illúziójában – az írott történelem eseményein keresztül.

Az első emberpár története

A Pécsi Balett tolmácsolásában

Az előadás üzenete: a teremtő gondviselés és a kozmikus egység befogadásának élményét a szeretetben való létezés tudja csak közvetíteni.

Dr. Almási Kitti: A TE döntésed a Nyitott Akadémián

November 2-án 20 órakor a Nyitott Akadémia YouTube csatornáján mutatjuk be Dr. Almási Kitti A TE döntésed című (hamarosan megjelenő könyvéhez kapcsolódó) új sorozatának második epizódját. Beszélgetőtárs: Kende-Hofherr Krisztina, számos hazai híresség menedzsere, a TMC Management tulajdonosa, a Forbes szerint az 50 legbefolyásosabb magyar nő egyike.

Beszélgetőtárs: Kende-Hofherr Krisztina

Ingyenes programajánló

A BudaPestkörnyéke.hu hírportált az akkreditált magyar reklámpiaci mérés (Gemius) szerint a forgalmas időszakokban már naponta 220 ezren olvassák. A programajánlókat tehát nálunk tényleg sokan látják. Jó hírünk van! Ha neked is van programajánlatod, szervezel egy rendezvényt, az éttermed új étlappal rukkolt elő, küld el nekünk az infókat és ingyen megjelentetjük, hogy tényleg sokan tudjanak róla. Fontos és hasznos infók programszervezőknek itt!

Kiemelt kép: orszagutiferencesek.hu