Éjszaka, nem éppen jó látási viszonyok mellett ütötte el a fiatal férfit, aki azonnal életét veszítette. Azért nem tudta, hogy mi baja lett, mivel meg sem állt neki segíteni és csak később jött vissza.

Nemsokára jöhet a vádemelés

Egy 2021-es közlekedési baleset vizsgálatát fejezték be a Pest vármegyei rendőrök. A biciklist elütő férfi segítségnyújtás nélkül sorsára hagyta áldozatát a gyanú szerint. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Meghökkentő látvány

Az eset még két éve, október 18-án történt az ikladi Szabadság úton. Egy 19 éves fővárosi férfi olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy nem tudták megmenteni és a helyszínen életét veszítette. A sofőr megállás és segítségnyújtás nélkül lelépett. Később aztán a rendőrök váratlan felfedezést tettek.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Pozitív értéket mutató szonda

Felfigyeltek ugyanis egy olyan autóra a helyszínen, amelynek színe megegyezett az úttesten maradt törmelékével. Kiderült, a balesetet okozó sofőr tért vissza. Természetesen megfújatták vele a szondát is. Utóbbi 0,81 mg/l értéket mutatott, ezért mintavételre előállították.

Nagyon részeg volt

Az ügyben kirendelt igazságügyi orvosszakértő megállapította, hogy az 57 éves, galgamácsai férfitől vett vérminták etilalkohol koncentrációja 2,35 g/l, valamint a vizeletminta etilalkohol koncentrációja 3,15 g/l volt. vérében a baleset időpontjában 2,6016 g/l volt az etilalkohol koncentrációja, amely súlyos fokú alkoholos befolyásoltságot jelent.

Hibátlan volt az autó

Ha mindez még nem lenne elegendő… nem csak ivott, de különféle nyugtatókat is szedett, mielőtt autóba ült. Átnézték a kocsit műszaki állapotát is, hibát azonban nem fedezett fel a szakértő. A baleset éjszaka, korlátozott látási viszonyok mellett következett be.

Amúgy nagyon sajnálja

Noha ötvennel lehetett volna menni az adott útszakaszon, ennek ellenére közel 90-el repesztett. Kihallgatásán a sofőr elmondta, nagyon sajnálja, hogy segítség nélkül tovább ment a baleset után, és otthagyta a kerékpárost. Nem tudta, hogy mi baja van, mivel nem állt meg.

Hamarosan bíróság elé állhat

A baleset körülményeire nem emlékezett tisztán, csak arra, hogy elindult Aszódra alkoholt venni.  Halált okozó ittas állapotban elkövetett közúti járművezetés, valamint segítségnyújtás elmulasztása bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytattak vele szemben eljárást, az ügy iratait átadták az ügyészségnek – közölte hétfői tájékoztatásában a rendőrség. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Egy leszakadt nyereg

Az áldozat cipője

A törött kocsi

A helyszínelés pillanatai

(Cikkünkben használt képeink a rendőrség oldaláról származnak.)