Két férfi tavaly nyáron részegen rátámadt egy buszsofőrre egy zuglói BKK-megállónál. Az egyikőjük megütött egy utast, aki védte volna a járművezetőt.

Zuglóban

A két vádlott, egy 30 éves és egy 27 éves férfi, két másik ismerősükkel 2020. július 10-én kora hajnalban a XIV. kerület, Erzsébet királyné útja megállójánál felszállt a 973-as jelzésű éjszakai buszra. 

Tajt részeg volt

A négy fős társaságból a 30 éves vádlott erősen ittas volt, ezért a busz vezetője kilépett a sofőrfülkéből, hátrament hozzájuk, majd megkérte, hogy részegségük miatt szálljanak le a buszról.

Köszönjük a napi 335 ezer érdeklődő olvasónknak, hogy a BudaPestkörnyéke.hu Magyarország TOP legolvasottabb hírportáljai közé került. Részletek itt. Közben a holnapi és mai programajánlónkat ide kattintva éred el!

 

 

Buszozni akartak

Az elkövetők és társaik a sofőr többszöri felszólítására végül leszálltak a buszról, a sofőr pedig visszaült a vezetőülésbe. A férfiak ezek után a még nyitva lévő első ajtóhoz mentek, és a nyitott ajtónál felkiabálva próbálták meggyőzni a sofőrt, hogy engedje őket vissza a buszra.

Verekedést provokáltak volna

Miután a busz vezetője ezt továbbra sem engedte meg, a 30 éves férfi két kézzel megrántotta a busz első ajtaját, valamint leköpte a sofőrajtót védő plexiüveget, 27 éves társa pedig többször is verekedésre hívta a busz vezetőjét.

Fogták az ajtót

A férfiak nem engedték, hogy a sofőr becsukja a busz első ajtaját, azt többször megakadályozták, miközben egyre erőszakosabban, agresszívebben léptek fel a sofőrrel szemben, ennek során az első ajtónál felléptek a buszra.

Jött a segítség

Ekkor a sofőr védelmére kelt egy buszon utazó férfi. Az egyik vádlottakat – akik próbáltak ellenállni – letolta a buszról. Ennek során a 30 éves támadó az utast ököllel a felsőtestén megütötte, a társa pedig folyamatosan verekedésre hívta a velük szembeszálló férfit.

Elindulhattak

A sofőr védelmére kelt utas fellépésének köszönhetően a busz vezetője végül be tudta csukni a jármű első ajtaját. Ekkor a 27 éves vádlott még rugdosta az induló járművet.

Videón az eset

Elkerülhetik a börtönt

Az ügyészség indítványozta, hogy a bíróság börtön-, illetve fogházbüntetést állapítson meg, valamint pénzbüntetést szabjon ki. Mindenesetre az ítéletet próbaidőre felfüggeszthetik.

Talán nem véletlenül

Szombattól hétvégenként csak az első ajtón lehet felszállni a Kőbánya-Kispest és a Havanna utcai lakótelep között közlekedő 136E és 276E jelzésű buszokra.

A címlapfotó az ügyészség videójából való.