Borzalmas dolog történt egy budapesti családdal, akik néhány óra leforgása alatt két kedvencüket is elveszítették. Juve, és társa Szofi, a két német juhászkutya mérgezés áldozata lett.

Az örökbefogadás nagykövete volt a kutyus

A Blikk azt írj az egyik megmérgezett állat, Juve az örökbefogadásnak és a fogyatékosságnak a nagykövete volt. Hatéves volt s a család egyszerűen nem érti, kinek állhatott az útjában. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

A légynek sem tudott volna ártani

A család azt mondja Juve a légynek sem tudott volna ártani: hatalmas szeretetben és boldogságban éltek Budapest 12. kerületében egészen addig, amíg valaki úgy nem döntött, hogy fagyállóval átitatott ételt dob a család kertjében. A mérget Juve és társa, Szofi megették, egyikük sem élte túl.

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Gazdájuknak tűnt fel, hogy valami nem stimmel

– Hétfő este a munkából hazaérve vettem észre, hogy Juve imbolyog és enni sem volt kedve. Akkor még nem aggódtam, mert jókedve volt, aztán egyszer csak elesett. Hívtam az állatorvost, aki azt mondta, lehet, hogy megerőltette a lábát, mindenesetre vigyük el másnap röntgenre. Megágyaztunk neki a nappaliban, az egyik kisfiam lefeküdt mellé, átölelte és úgy aludtak el – mondta a lapnak Király Ildikó.

30 éves tart kutyákat

Ildikó, aki három gyermek édesanyja, már 30 éves tart kutyákat, sőt ő maga is állatmentő, a Civilek a Német Juhászokért Alapítvány alapító tagja, emellett egy általános iskolában tanít. Öt évvel ezelőtt vette magához a hányatott sorsú német juhász kislányt.

Juve egy angyal volt

– Juve egy angyal volt, mindenki szerette. A fél ország összefogott érte, amikor levágta a vonat a lábát. Egy hajdúböszörményi menhelyről fogadtam örökbe. Az állatok világnapja előtt minden évben jött be velem a suliba, rendszeresen kirándult az osztályommal, imádták a gyerekek. Érthetetlen számomra, kit zavarhatott a jelenléte. Nem ugatott, esténként bent aludt a másik három kutyámmal együtt. Négyen vannak, pontosabban most már csak ketten. Két nap leforgása alatt elvesztettem a falkám felét – folytatta a könnyeivel küszködve Ildikó.

Egy nap után adta fel a küzdelmet

Juve egy nap után adta fel a küzdelmet, azt követően, hogy az állatorvosnál kiderült: valószínűleg fagyállóval átitatott ételt evett meg. A család ezt követően alig tért magához a sokkból, máris jött a következő, ugyanis Szofi is rosszul lett. Bár ő elsőre úgy tűnt jobb állapotban van, ám kiderült, hogy mindkét veséje roncsolódott, így az orvosok az ő esetében az altatás mellett döntöttek.

Borzalmas kínok között halhattak meg

– Három fiam van, mindig azt mondtam, hogy a kislányaim Juve és Szofi. Borzalmas kínok között, a karomban haltak meg a kutyáim. A gyerekeim, a férjem és a másik két kutyusunk, Maci és Bubu is gyászolja őket – mondta Ildikó, aki megtette a feljelentést, a férje pedig térfigyelő kamerákat szerelt fel házuk udvarára.

Ez is érdekelhet: Elfogták az a közmunkást, aki megölte és megfőzte a város büszkeségét a színpompás pávát, lopással, állatkínzással gyanúsítják

Állatkínzás miatt folyik a nyomozás

A BRFK állatkínzás gyanúja miatt indított nyomozást. Gyanúsított egyelőre nincs az ügyben. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Illusztráció, Freepik