Robbanás rázta meg Soroksárt, hatalmas erőkkel vonultak ki a tűzoltók. A Virágpatak útra riasztották a lánglovagokat.

Leszakadt az épület teteje

Tűz ütött ki Budapest 23. kerületében, a Virágpatak úton, egy ipari negyed egyik épületében. Az eddigi információk szerint mintegy száz négyzetméterre terjedtek ki a lángok, amelyek következtében beszakadt az épület teteje, és egy gázpalack is felrobbant. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Nagy erőkkel vonultak ki a tűzoltók

A fővárosi hivatásos tűzoltók nagy erőkkel vonultak a helyszínre. Az egységek megakadályozták a tűz továbbterjedését, majd eloltották a lángokat, és megkezdték az utómunkálatokat – tudta meg a Bors.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Kigyulladt egy raklapüzem

A BudaPestkörnyéke.hu adott hírt arról a múlt pénteken, hogy a fél ország vasúti közlekedése lebénult, miután Monorierdőn kigyulladt egy raklapüzem. Az üzemcsarnok olyan hatalmas lángokkal égett, hogy a vasúti pályát is le kellett zárni, nem közlekedhettek Monor felé a vonatok. 

Tűz Monorierdőn

Több csarnokban raklapok gyulladtak ki egy üzemben a Monori úton. A tűzesethez a monori, a dabasi, a ceglédi, a nagykátai, a fővárosi és a gödöllői hivatásos hivatásos, illetve az üllői önkéntes tűzoltókat riasztották – írja a katasztrofavedelem.hu. 

Sokkot kaptak a helyiek

A helyieket sokkolták a történtek, nagyon aggódtak, hogy a tűz tovább terjed az otthonaik felé. „Nem voltam közel, majdnem fél kilométerre, de még így is éreztük a hőt. Ilyen perzselő forróságot soha nem éreztem. Azt hittem, hogy soha nem lesz vége ennek az egésznek, már komolyan azon aggódtunk, hogy tovább fog terjedni” – mesélte a Metropolnak egy környéken élő asszony. 

Pilisről is látták

„Pilisen voltunk, és csak néztük a hatalmas füstoszlopot. Akkora volt, hogy azt hittük, itt gyulladt ki valami. Aztán tudtuk meg, mi történt a raktárnál” – tette hozzá egy nő. 

Emberfeletti küzdelem

A tűzoltók emberfeletti küzdelmet folytattak a lángokkal. Nagyon sok egység érkezett, egymás után jöttek a tűzoltóautók, látszott, hogy mindent megtettek azért, hogy oltsanak. A település nevében is köszönöm a munkájukat!” – mondta egy helyi lakos.

Három csarnokban lobbantak fel a lángok

 A katasztrófavédők órákon keresztül, még este is harcoltak a tűzzel, fél nyolc körül jelezték: sikerült megakadályozni a lángok tovább terjedést. Estére kiderült: a lángok a raktár három csarnokában lobbantak fel.

Ezer négyzetméteren volt tűz

„Mintegy ezer négyzetméteren égtek raklapok és faanyagok egy üzemben Monorierdőn, a Monori úton. A lángok három csarnokban csaptak fel, az egyik csarnok teljesen megsemmisült. A monori, a dabasi, az érdi, a szentendrei hivatásos tűzoltók, valamint a sülysápi, a gyáli, a délegyházi, és a fóti önkéntes tűzoltók hét vízsugárral eloltották a lángokat – közölte az Országos Katasztrófavédelmi FőigazgatóságA BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció. Fotó: MTI.