Gázrobbanás történt Budapesten, a 8. kerületi Bérkocsis utcában hétfőn délelőtt – közölte Kisdi Máté, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

Egy társasházban történ

Az egyemeletes társasházban a födém beszakadt, a falak megrogytak, ablakok, ajtók szakadtak ki, tűz azonban nem keletkezett. Jelenleg a helyszínen vannak az áram- és gázszolgáltató szakemberei, akik a háztömböt a hálózatokról lekapcsolták – közölte a szóvivő. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Egy ember a romok alatt

A megrongálódott régi bérházat 5 ember hagyta el, egy embert pedig a fővárosi katasztrófavédelem keresőkutyája talált meg a romok alatt. A középkorú férfit a tűzoltók emelték ki a romok alól, majd átadták őt a mentőszolgálatnak.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Fotó a helyszínről:

A polgármester is a helyszínre sietett

A Telex tudósítása szerint a helyszínen tartózkodik a józsefvárosi polgármester, Pikó András is, aki azt ígérte a házban lakóknak, hogy átmeneti szálláson helyezik el őket.

Gázrobbanás Szigetszentmiklóson

Amint azt a BudapestKörnyéke.hu is megírta márciusban Szigetszentmiklóson keltett riadalmat egy gázrobbanás. Az épület ablakai kitörtek a hatalmas erejű robbanástól, az esethez akkor riasztottak egy mentőhelikoptert is.

Egy személy sérült meg

A gázrobbanás következtében egy sérült személyt kellett ellátni. Egy mentőhelikoptert is riasztottak az esethez, számolt be róla a katasztrófavédelem a honlapján.

Jelentős anyagi kár keletkezhetett

A ház ablakai kitörtek. Két helyiségben a berendezési tárgyak is lángra kaptak. A tüzet Szigetszentmiklós hivatásos tűzoltói oltották el.

Kengyelen nagyobb bajt okozott a gázrobbanás

Ahogyan arról a Kékvillogó nemrég beszámolt, Kengyelen is történt egy gázrobbanás egy családi házban. Ott a falak is összedőltek, sőt, lerepült a tető. Azt a férfit, aki épp a házban tartózkodott, a robbanás a kertbe repítette.

Keresőkutyákkal kutatták át a romokat

Nem volt teljességgel bizonyos, hogy lehet-e másvalaki a romok alatt. Éppen ezért az Életjel Mentőcsoport keresőkutyás egységét is bevetették. A mentőcsapatok azonban csak egy embert találtak.

A férfi súlyosan megsérült

Életveszélyes állapotban szállították kórházba a férfit, teste súlyosan megégett. Kiderült, hogy éppen a gázrendszert szerelte a házban, amikor bekövetkezett a szerencsétlenség. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Józsefvárosi Önkormányzat Facebook