A koronavírus járvány harmadik hullám egyre intenzívebben terjed hazánkban, mi sem bizonyítja ezt jobban mint a csúcsokat döngető fertőzés, illetve halálozási számok. Mint azt a BudapestKönyéke.hu is megírta az elmúlt 24 órában 11 265 új fertőzöttet regisztáltak és meghalt 275 ember.

Razzia az edzőteremnél

A járványügyi korlátozások pedig valószínűleg pont ezért jelenleg is érvényben vannak, ám sokan keresik a kiskapukat, a Blikk beszámolója szerint most egy edzőteremben razziáztak a rendőrök, ahol kiderült, 170 ember kondizott összezárva. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

A közösségi oldalon kezdett el terjedni a fotó

A lap azt írja, hogy a közösségi oldalakon kezdett el terjedni egy fotó, melyen az látható, hogy tucatnyi rendőr intézkedik egy budapesti edzőteremben.

Tudtad? Magyarország legnépszerűbb TOP 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu, napi 240 ezernél is több olvasóval! Közben új szolgáltatást indítottunk nektek, mert Budapesten és környékén mindig történik valami. Ne maradj le te sem a jó kis eseményekről. Ide kattintva éred el a naponta frissülő programajánlatunkat. Köszönjük, hogy te is minket olvasol!

A fotót mi is megtaláltuk, ez az:

Fotó: Facebook

Igazolt sportolók használhatják

Az edzőtermeket jelenleg az igazolt sportolók használhatják, ám felmerülhet a kérdés, hogy a fentebb említett 170 ember vajon mind igazolt sportoló volt e. A Blikk előzetesen arról számolt be, hogy keresték kérdéseikkel a rendőrséget, akik időközben reagáltak is a lapnak.

Ennél az edzőteremnél razziáztak a zsaruk

Mint közölték az egyik budapesti plázában lévő edzőteremben tartottak razziát csütörtök délután, ahol a veszélyhelyzet idején alkalmazandó védelmi intézkedések betartását ellenőrizték a készenléti rendőrséggel közösen.

Ezt mondja a rendőrség

Válaszukban arra is kitértek, hogy a vonatkozó rendelet értelmében az edző- és fitnesztermek versenyszerűen sportolók számára látogathatók. A rendőrök az említett edzőteremben 170 embert igazoltattak, akik valamennyien igazolást mutattak be arról, hogy jogosultak a szolgáltatás igénybevételére. A dokumentumok valódiságát még vizsgálják.

Szerencsés, hogy ennyi ember tartózkodik egy helyen?

Mindazonáltal felmerül a kérdés, hogy szerencsés-e az aktuális helyzetben 170 emebernek egy légtérben tartózkodnia, amikor a vírus rohamléptekben terjed itthon, ráadásul a még gyorsabban fertőző brit mutáns is napra nap szedi az új fertőzötteket.

Az életek fontosabbak

Nyilvánvalóan a fő cél az újranyitást, erről egyébként Orbán Viktor is beszélt a reggeli Kossuth rádiónak adott interjújában. A miniszterelnök közölte, hogy nagy harc ment a szolgáltatások újranyitásáért, de a járványügyi szakemberek mereven elzárkóztak ettől, és a miniszterelnök is azt mondta: fontosak az éttermek, de az életek még fontosabbak.

A boltok nyitvatartási ideje

A miniszterelnök arról is beszélt, hogy a boltok előtt sorok alakulhatnak ki, ezért megfontolják, hogy kitolják a nyitvatartási időt.  A részletszabályokat még mindig tárgyalja az operatív törzs, azok a holnapi Magyar Közlönyben lesznek nyilvánosak – mondta a miniszterelnök.

Változik a kijárási tilalom határideje

Orbán Viktor továbbá bejelentette, hogy „átállunk a négyzetméter alapú vásárlásra”. Most úgy tűnik, hogy kilencig lehetnek nyitva a boltok, és 10 óra lesz a kijárási tilalom új ideje.  A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Illusztráció – Forrás: Pexels