A Római part közelében, a Királyok útján kapták lencsevégre ezt az utcán rohanó vadmalacot.

Láthatóan a vadak már nem csak az agglomerációban és a város peremén kerülnek elő, hanem beljebb merészkednek a városba. Egy ilyen magányos vadmalac inkább menekül, de ha kismalacok is lettek volna vele, akkor a gyalogosoknak nehéz dolguk lett volna.

A budapesti agglomerációban 107 évvel ezelőtt ismert kiadvány volt a Budapest Környéke című lap. Örülünk, hogy ennek a nagy múltú újságnak a modern verzióját, a BudaPestkörnyéke.hu agglomerációs hírportált már 300 ezren olvassák.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Nem ez az első eset, hogy a peremkerületek széléről vadállatok keverednek be a városba. Rendszeresen látni rókát Budán például a BAH-csomópont környékén, a XI. és a XII. kerületben találkoztak vele az emberek.

Lakóházak kertjében, utcákon, egy alkalommal pedig az egyik budai gimnázium kerítésén láttak egy állatot, de megfordult már az Alkotás úton is. Általában késő este és kora reggel találkoznak velük az emberek.

Kiemelt kép: Facebook