Az eset még hétfő este történt egy amúgy csendes, Pest vármegyei településen, Tápióságon. Döbbenetes részletek derültek ki.

Tört, zúzott ami szembejött

Az, hogy a kocsi szanaszét tört abban semmi meglepő nincs, hiszen ami az útjába került, azt letarolta. Tápióság egyik csendes utcájában fákat döntött ki, villanyoszlopot tarolt le, kukákat semmisített meg az az autós, aki a hétfői balesetet okozta. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Ellopta az autót

A helybéli szemtanúk mesélték el a Blikk Rúzs cikkében, hogy éppen egy kisboltot töltöttek fel árúval hétfő késő este, amikor az egyik autóból kipakoló gépjármű-tulajdonos és a többi ott tartózkodó személy arra lett figyelmes, hogy egy kapucnival az arcát is eltakaró ember, elhajt a gépkocsival.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Vitte magával az árukészletet is

A gépjármű tulajdonosa elmondta, hogy a készletének egy jelentős része még az autóban volt, amikor a rabló elhajtott azzal.

Gyorsan megoldódott az ügy

A kocsi tulajdonosa biztosan nem gondolt arra, hogy legközelebb így fogja viszont látni autóját. A tolvaj nem tudott uralkodni a gépjárművön és pár utcával odébb rommá törte azt, és minden mást, ami szembekerült vele.

Az oszlop jelentette a kálváriája első részét

Nyilván gyorsan el akart osonni a tett helyszínéről, ezért nagy sebességgel próbált menekülni, de ez lett a veszve. Egy elektromos kábeleket tartó oszlopot döntött ki, majd szinte mindennek nekiment, ami az útjába került.

Megsérülhetett, de elmenekült

Az oszlop kidőlt, csak a kábelek tartották, az autó pedig csúnyán összetört, az ütközés ereje akkora volt, hogy a légzsákok is kinyíltak, a tolvaj elképzelhető, hogy meg is sérült. A helyszínen egyébként már nem volt ott, gyalog elmenekült, amikor mindenki odaért a roncshoz. – írta a Blikk Rúzs.

Eddig ez egy nagyon békés környék volt

Az egyik helyi lakos elmesélte, hogy még sosem történt ilyen eset arrafelé. Az emberek ilyenkor még a kocsit is nyitva szokták hagyni, annyira bíznak a másikban. Valószínűleg a tettes kifigyelhette a boltot, és így akarta kirabolni.

A tettes még szökésben

A történtek kapcsán a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság a Blikk kérdésére úgy tájékoztatott, hogy a tápiósági Papp Károly utcába hétfőn késő este hívták a rendőröket. Az ügyben jármű önkényes elvétele miatt indult eljárás, egyelőre ismeretlen tettes ellen.

Sokszor taxis az áldozat

Éppen egy hónapja írta meg a Budapestkörnyéke.hu is, hogy fegyverrel kényszerítette egy részeg utas a Főtaxi sofőrjét, hogy vigye a város szélére őt és a társát. A sofőr nem ijedt meg, inkább határozottan közölte, hogy szálljanak ki. A Főtaxi felmérése szerint egyre több taxisra támadnak az utasok, főleg olyanok, akik nem akarják kifizetni a viteldíjat.

Fegyverrel támadnak a sofőrökre

Van példa rablási kísérletre, más közlekedők részéről elkövetett tettlegességre is, de a legjellemzőbb az, hogy egy-egy fizetni nem akaró utas válik agresszívvé, ilyen esetekben előkerült már a kés is, de olyan is volt, hogy fojtogatni kezdték a kormány mögött ülőt. Ráadásul mostanában már nem az éjszaka a veszélyesebb, nappal több inzultus éri a taxisokat.

A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Blikk Rúzs/Olvasói fotó