A két héttel ezelőtt meghalt M. Richárd, akit Dózsa György úti gázolóként ismert meg az ország, még a letartóztatása után elmondta egy interjúban, hogy őt mennyire rossz érzéssel tölti el, hogy sokan utálják és gyűlölik. Állítása szerint a felé áramló gyűlölet már kihatással volt a szeretteire, családjára is. Az M. Richárddal készült korábbi interjút a cikkünk alján lehet megnézni.

Bántotta a gyűlölet

„Nagyon bánt, hogy ilyen sokan gyűlölnek és ennek már kihatása van a családomra is” – mondta M. Richárd nem sokkal a letartóztatása után egy videóinterjúban, amit a Razziának adott. A Dózsa György úti gázoló azt is elmondta, hogy nagyon sajnálja azt, ami a Dózsa György úton történt, de ő azt nem direkt csinálta. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Készült a börtönévekre

Mint fogalmazott nagyon sajnálja a sérülteket és az elhunytakat, de nem tudja visszapörgetni az idő kerekét. Akkor már készült a szívműtétjére és tudta, hogy sokáig börtönben kell majd lennie.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

M. Richárd a festőművész

M. Richárd azt is elmesélte, mennyire sajnálja azt is, hogy a sajtó egy szót sem szólt arról, hogy olajfestményeket készít és kutyái vannak. Szerinte ennek az volt az oka, hogy a művészet nem illett bele a gyűlöletes karakterébe.

M. Richárd alkot

Forrás: Youtube/Razzia

3 év 6 hónap

A Dózsa György úti gázolónak végül börtönbe kellett mennie. 2021 júniusában hirdettek jogerős ítéletet, amelyben M. Richárdot 3 év 6 hónap fogházzal sújtották, véglegesen eltiltva a járművezetéstől. A férfi 130 kilométeres sebességgel száguldott Budapest belvárosában a halálos ütközés bekövetkezésekor.

Sztrókot kapott a cellában

Szombathelyen tartották fogva, ahol sztrókot kapott a cellában. Átszállították a berettyóújfalui rabkórházba, ahol két héttel ezelőtt meghalt. M. Richárdot hetekig gépek tartották életben. Úgy tudjuk, az egyik debreceni klinikán is kezelték. Ügyvédje szerint ágyhoz bilincselve tartották még akkor is, amikor élet-halál közt lebegett. A két sztrók után a férfi összesen 80 kilót fogyott, legyengült szervezete pedig képtelen volt megküzdeni a halála előtt kialakult magas lázzal.

Eljárást indított az ügyészség

Halálának ügyében büntetőeljárást indított az ügyészség, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt nyomoznak, ám gyanúsított még nincs.

Nem kapta meg a szereket

Tasnádi Péter, a magyar alvilág legendás keresztapja szerint M. Richárd azért halt meg, mert sok testtömegnövelő szert szedett, ezekkel épített magának látványos izomzatot. A keresztapa szerint, miután a Dózsa György úti gázoló börtönbe került, nem kapta meg azokat a szereket, amelyekhez hozzászokott a szervezete. Ezt is olvasd el: Berki Krisztián és M. Richárd titokzatos haláláról beszélt a magyar alvilág legendás keresztapja, Tasnádi Péter

Alvilági figura

M. Richárd egyébként az alvilág ismert, jellegzetes figurája volt, aki előszeretettel villogott az újabbnál-újabb luxusautókkal. Már a Radnai László-féle „kecskeméti maffiaperben” is felbukkant vádlottként, mint az egykori keresztapa bűnszervezetének befolyásos intézője. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Itt az M. Richárddal készült interjú

Kiemelt kép: Részlet a fenti videóból