Letiltotta a Facebook a szigetszentmiklósi polgármester, Nagy János profilját, mert megsértette a közösségi elveket. Egyesek szerint feljelentették a Facebooknál a polgármestert, ezért tiltották le.

Nagy János, Szigetszentmiklós polgármestere a minap arról tájékoztatta a Facebook népét, hogy új profilt hozott létre, mert a régit február 1-ig letiltotta a Facebook. Friss hírek itt!

A közösségi portál nem indokolta meg, hogy pontosan mi a bajuk a polgármesterrel, csak annyit írtak neki általánosságban, hogy már többször tett közzé olyasmit, ami sérti a közösségi alapelveket.

A rendszeresen másfél-kétórás élő videókkal jelentkező polgármester nem akarta januárban videó nélkül hagyni a rajongóit, ezért új profilt hozott létre, oda tette át a korábbi videóti, innentől kezdve ott lesz elérhető.

A polgármester új posztja alatt többen arról értekeznek, hogy biztosan feljelentették a Facebooknál, ezért tilthatták le a profilját.

Ide kapcsolódik: Elaludt a polgármester, miközben: „Úgy nyomják az autósok a gázt, mint süket a csngőt”

Sok profilt tilt le a Facebook

2019-ben volt egy nagyobb letiltási hullám, ott több ezer magyar profilt állítottak le végleg vagy függesztettek fel. Egy letiltottak által alapított, zárt Facebook-csoportban rengetegen panaszkodnak arra, hogy róluk mintha elfeledkezett volna a közösségi óriás, mert nem oldotta fel a korlátozásukat. A 24.hu több kétségbeesett olvasói levelet kapott, van, akit már elmondása szerint két hónapja tiltott le az oldal, és miután a felfüggesztés felülvizsgálatát kérte, a Facebook arról tájékoztatta, hogy a döntés végleges.

A felfüggesztés véglegességéről több posztot is megosztottak egymás közt a felhasználók, úgy tűnik, hogy többen is így jártak, holott tudomásuk szerint tényleg nem osztottak meg semmilyen sértő tartalmat.

Bármiféle tájékoztatás vagy további eszköz hiányában az alternatíva csak egy új profil létrehozása lehet, másik e-mail cím használatával, illetve egyes felhasználók szerint a nevükön is kellett változtatni valami apróságot, hogy a rendszer ne utasítsa vissza az új regisztrációt.

Kiemelt kép: Nagy János, Szigetszentmiklós polgármestere – Forrás: Facebook