Az agglomeráció legnagyobb városainak polgármesterei továbbra sem lassítanak a facebookos nyomulással. Élőzés, posztolás, fotózás, magyarázkodás. A héten megnéztük a Szigetszentmiklós infót, vagyis a helyi polgármester másfélórás élőzését, amelyben beszél, elnézést kér, iszik, nevet, válaszol és még az autósokat is megfenyegeti egy kicsit.

A dél-pesti agglomeráció legnagyobb városának, Szigetszentmiklósnak az új polgármestere, Nagy János ismét élőben magyarázta el mi történt az elmúlt héten náluk. Jól bírja a másfél órás arccal a kamerába beszédet, ráadásul emellett még Messenger üzenetekre is válaszol, de mint mondja, erre csak éjfél és hajnali kettő között van ideje. Friss hírek itt!

Elaludt a polgármester

Megtudhattuk Nagy Jánostól, hogy legutóbb azért nem tudott időben válaszolni sokaknak a Messengeren, mert bealudt, ezért elnézést kér. Na igen, fárasztó a polgármesterség, viszont az új városvezető egyelőre bírja a kiképzést. Láthatóan a nap 24 óráját a polgármesterséggel tölti, a videó végén azt is elárulja, hogy bár nem kellene a hátán vinnie minden kisebb-nagyobb ügyet, ő lelkiismereti okokból minden részletkérdésről tudni akar, mert úgyis őt kérdezik az emberek.

ÉRDEKES SZTORI: A Bucka-tó Szigetszentmiklóson az ostoba környezetszennyezés méregdrága példája

Nyomják, mint süket a csengőt

Szóba került a polgármester videójában a HÉV felüljáró ügye is, amelyet a legszívesebben aluljárónak építene át, de ez nem rajta múlik. Egy kérdésre válaszolva üzent az autósoknak: Tartsák be az egyirányú utcákban a 30 km-es sebességkorlátozást, mert különben baj lesz – mondta. A polgármester szerint a helyi autósok egy része úgy nyomja a gázt az egyirányú utcákban, hol tudják, hogy nem jön szembe semmi, mint „süket a csengőt.”

Szigetszentmiklós megtelt

A polgármester videójában elmondta, hogy kitette a Szigetszentmiklósra a stop táblát. Úgy fogalmazott: nem támogatják, hogy lakóparkok épüljenek a városban mindaddig, amíg az oktatásban és a közlekedési infrastruktúrában nincs fejlődés. Amíg nem tudjuk utolérni magunkat, addig a stoptáblát kiraktuk – fogalmazott a város vezetője.

A szomszéd város, Dunaharaszti is tele van

Szigetszentmiklós szomszédjában, Dunaharasztiban már maximalizálták a lakosságszámot. Ahogy azt korábban itt a BudaPestkörnyéke.hu agglomerációs hírportálon megírtuk, Dunaharaszti 15 ezres községből vált kisvárossá, idén januárban már 22 900 lakója volt. Szalay László polgármester elmondta: stratégiai tervet készítettek, ebben rögzítették, hogy maximum 25 ezer főre engedik duzzadni a népességet, mert emellett a lakosságszám mellett tudják még jól működtetni a szolgáltatásokat.

Duplázódtak a települések

A dél-pesti agglomeráció települései közül Szigetszentmiklós lakossága a KSH adatai szerint 1990-hez képest több mint duplájára, 19 ezerről 39 ezerre nőtt, a szomszédos Halásztelek lakossága pedig nagyjából 70 százalékkal gyarapodott 30 év alatt.

Szentendrén is gond a lakosságszám növekedése

Az agglomeráció átellenes oldalán, Szentendrén is gond a lakosságszám növekedése. A város új polgármesterének, Fülöp Zsoltnak a véleménye szerint az agglomerációs városok növekedése az egyik legnagyobb probléma. Szeretné ezt a folyamatot fékezni, megállítani. Ide kattintva lehet elérni a korábban erről írt cikkünket ittt a BudaPestkörnyéke.hu agglomerációs hírportálon.

Bocs, bealudtam

Az agglomeráció lakosságszáma nő, ömlenek az emberek Budapest környékére, a szigetszentmiklósi polgármester pedig – mint megtudtuk tőle – bealudt egy kicsit a héten. Lássuk be ez nem is baj, ha ezt éjfél és hajnali kettőkor teszi. Nagy János kilencedik élőzését elnézve, előremutató, hogy egy 39 ezres város polgármestere olyan közvetlen hangon szól az ott élőkhöz, hogy még az is belefér neki: bocs, de bealudtam.

EZ IS ÉRDEKES: Úszóláp Szigetszentmiklósnál: Mesebeli fák és kalandokkal teli ösvény

Kiemelt kép: Nagy János, Szigetszentmiklós polgármestere – Forrás: részlet az élő facebookos videóból