Két évvel ezelőtt bukta el a főpolgármesteri pozícióját Tarlós István. Orbán Viktor tanácsadójaként dolgozik, jelenleg az M0-ás körgyűrűről és a 4-es metró meghosszabbításáról készít anyagokat a miniszterelnöknek.

Kevesebb a munkája

Tarlós István jelenlegi munkája már nem kíván akkora tempót, mint a főpolgármesteri munka. „Ha ironikusan akarok fogalmazni: ahhoz képest, amit csináltam, tudományos diákköri megbízatásnak élem meg a dolgot” – mesélte a korábbi főpolgármester.  A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Orbán Viktornak készít anyagokat

Tarlós jelenleg Orbán Viktor közvetlen munkatársaként dolgozik, mint közlekedési és közszolgáltatási infrastruktúra fejlesztéséért felelős miniszterelnöki megbízott. „Miniszterelnök úr számára készítek anyagokat, mérnökkamaráról, M0-s körgyűrűről, a 4-es metró folytatási lehetőségeiről, árvízvédelemről”- mondta a Blikknek Tarlós.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Rosszul élte meg a vereséget

Tarlós 2019-ben elvesztette a választást Karácsony Gergellyel szemben, amit rosszul élt meg. Viszont végül arra jutott, hogy többet kapott a gondviseléstől, mint amit bármikor is remélhetett, vagy amennyit egyáltalán megérdemelt.

A felesége örült

„Egy titkot kifecsegek. Amikor a végső válasszal várt engem a miniszterelnök úr 2018 szeptemberében, odajött hozzám a feleségem, aki nem egy különösebben érzelgős típus, megsimogatott és azt mondta, te tudod, hogy én ezt nagyon nem akartam, de bárhogy döntesz, támogatni foglak” – osztotta meg Tarlós.

Elítélték a stílusát

A korábbi főpolgármester azt mondta, hogy sokan elítélték őt a stílusa miatt, különösen az ellenzék köréből. Ugyanakkor megjegyezte, soha nem használt közönséges vagy ordenáré kifejezéseket, ezt pedig nem minden ellenzéki képviselőről lehet elmondani.

Ledarálták volna

„Ha eltartott kisujjal kezdtem volna inni a fekete kávét, az ellenzék kemény magja még óbudai polgármester koromban ledarált volna” – fogalmazott.

Nem utálja az Újpestet

Érdekesség, hogy édesanyja fradista, édesapja Újpest-szurkoló volt, ő előbbi nyomdokait követte, de mégse teljesen. Hiszen a legtöbb FTC szurkolóval ellentétben egyáltalán nem utálja az újpestieket, sőt szimpatizál is velük.

Kevés Fradi szurkoló közé tartozik

„Talán apám miatt, én azon kevés Ferencváros-szurkoló közé tartozom, akik soha nem utálták az Újpestet. Ha nem a Fradival játszanak, akkor két olyan magyar egyesület van, amelynek szurkolok: az egyik pont az Újpest, a másik a Paks”  – mondta.

Három évtizednyi politizálás

A mélyépítő mérnök végzettségű Tarlós 1990-től 16 évig vezette Óbudát. 2006-ban alulmaradt Demszky Gáborral szemben a főpolgármester-választáson, négy évvel később viszont elnyerte a pozíciót. A rendszerváltáskor belépett az SZDSZ-be, 1994-ben viszont kilépett, azután függetlenként, jellemzően a Fidesz támogatásával politizált.  A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Tarlós István és Orbán Viktor – Forrás: BPK