Rosszul lett egy ember hétfő délután a törökbálinti Cseh László Uszodában. A mentők sokáig küzdöttek az életéért, végül a beteg a mentőautóban meghalt. Tavaly, a 2. kerületi Gyarmati Dezső Uszodában halt meg egy edzés közben az egyik vízilabdaedző. 

Rosszul lett egy vendég

A Törökbálinti Sportközpont Cseh László Uszodájának medencepartján lett rosszul egy vendég hétfő délután. A komplexum dolgozói azonnal elsősegélyben részesítették az embert – erről számolt be Facebook oldalán az intézmény.  A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

A mentőben halt meg

Azonnal mentőt hívtak hozzá, a beteget átadták a kiérkező esetkocsi személyzetének, akik folytatták az ellátását. A mentők előkészítették a kórházba szállításra a beteget, aki sajnálatos módon a mentőben életét vesztette.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Bezárták az uszodát

Az esetről kegyeleti okokból további információval nem szolgálnak, a sportközpont dolgozói részvétüket fejezték ki a hozzátartozóknak. A tragédia után a sportközpont már nem is fogadott látogatókat, kedden azonban már zavartalanul működik az uszoda. 

Haláleset az uszodába

Amint arról a BudaPestkörnyeke.hu is beszámolt, 2021 júniusában összeesett és meghalt a Gyarmati Dezső Uszoda egyik munkatársa. A mentők a helyszínre érkeztek, de már nem tudták megmenteni a férfi életét.

Edzést tartott

Az eset szinte egyik pillanatról a másikra történt. Molnár Róbert vízilabdaedző tartott edzést a gyerekeknek, amikor rosszul lett. Az óra elején semmi nem utalt arra, hogy nemsokára egy felfoghatatlan tragédia fog bekövetkezni.

Úszott a medencében

A Polo Academy Budapest 13-14 éves fiataljait trenírozó Molnár Róbert a játékosaival együtt bemelegítő hosszokat úszott a medencében, sokadjára is bizonyítva, hogy 59 évesen is remek fizikai állapotban van.

Robi bácsi nem mozog

Csupán néhány perce tartott az edzés, amikor a gyerekek riadtan felkiáltottak: „Robi bácsi nem mozog, segítségre van szüksége!”

Hiába a gyors segítség

„Hiába érkezett gyorsan a segítség a helyszínre, és próbálkoztak az újraélesztéssel, már nem lehetett megmenteni Molnár Róbertet. Pedig nem sokkal előtte még ott úszott a fiatalokkal. Halálát szívinfarktus okozta” – írta az eset után a mentőszolgálat.

Nem lehetett volna megmenteni

„Esély sem volt megmenteni Robit. Fájó ezt kimondani, de ha közvetlenül ott áll mellette egy orvos, akkor sem lett volna elkerülhető a tragédia. Borzalmas ez az egész. Egyelőre felfogni sem tudom a történteket. Egyszerűen nem térek magamhoz. Nekem kellett közölnöm a hírt az élettársával”– mondta zokogva a tragédia után Pálinkás Tibor, a Vidám Vízilovak masterscsapatának edzője.

Korábban volt egy infarktusa

Molnár Róbertnek a tragédia előtt 2 évvel volt már egy infarktusa, ezután leszokott a cigiről. Jó kondiban volt, sokat tett azért, hogy fizikálisan erős legyen, igyekezett formában tartani magát. Folyamatosan járt szűrésekre. Semmi jel nem utalt arra, hogy baj lehet.  A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: a törökbálinti uszoda – Forrás: Facebook/Törökbálinti Sportközpont Cseh László Uszoda