A Magyar Természettudományi Múzeum feledhetetlen élménye az ízeltlábúakat hozza közelebb mindenkihez. A Kertvárosi Időutazóval Fótra kirándulhatunk, Aszódon a Szent Korona installációját tekinthetjük meg. A Városháza Parkban a Budapesti Tavaszi Vásár várja a látogatókat, és ma nyílik a 40. Construma kiállítás, az építőipar csúcsrendezvénye.

Művészet és rovarok a Természettudományi Múzeumban

A Magyar Természettudományi Múzeum az ArtEnto Alapítvánnyal karöltve bemutatja a biológia és a képzőművészet kreatív kölcsönhatását szemléltető időszaki kiállítást: rovarokat láthatunk egészen elképesztő formában.

ARTENTO TÁRLAT

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Bogarak és más ízeltlábúak

A tudományos-ismeretterjesztő tárlat pezsdítően eredeti vizuális koncepcióval idézi meg a bogarakat, különböző képzőművészeti alkotásokon és installációkon keresztül, melyek atmoszférája feledhetetlen élményt nyújt még azoknak is, akik eddig idegenkedtek az ízeltlábúaktól.

Fót, az ismeretlen gyöngyszem a Kertvárosi Időutazóval

Kastélyt, templomot és csodás parkot is láthatunk a Fót, az ismeretlen gyöngyszem c. városnézésen április 6-án. Különlegesség, hogy a KÁROLYI-KASTÉLYban a grófné kalauzolja a látogatókat a kastély felújított tereiben és saját lakosztályukban. A Kertvárosi Időutazóval sétálhatunk a hatalmas parkban, ahol a pavilonokban évtizedeken át működött a fóti gyerekváros.

Kastélylátogatás a grófnővel

A Magyar Szent Korona Installációjának bemutatása Aszódon

Egy olyan alkotás, ami felnagyított mása a magyar Szent Koronának, hatásában egyedi élményt nyújtva. Így végső formájában a váz egy alumínium szerkezet, áttetsző polikarbonát (plexi) idomokkal, felépítménnyel. A felső része a koronát mintázza, annak zománcképei színes üvegablakként működnek.

Csodás fényjáték

A beérkező fény átsüt a zománcképeken, felfokozott élményt produkálva. A szerkezet kör formája egy szentélyt idéz meg. Az építmény falai műanyagból készültek, belső felületein információs anyag található a zománcképeken szereplő szentekről, a Korona általános története.

Megtekinthető: április 25-ig

Construma a Hungexpon

A 40. CONSTRUMA Nemzetközi építőipari szakkiállítás és a 10. OTTHONDesign Otthonteremtési szakkiállítás 2022-ben április 6-10. között várja a kiállítókat, látogatókat. Az áprilisi CONSTRUMA kiállítási csokorra bejelentkezett 400 cég 5 pavilonban várja a szakembereket, építkező, felújító végfelhasználókat. A kiállítók által felvonultatott újdonságok széles kínálata mellett konferenciák, workshopok, gyakorlati bemutatók, előadások várják az érdeklődőket.

Otthonteremtési kiállítási csokor

Az építőipar hazai csúcsrendezvénye, a közép-kelet-európai régió vezető otthonteremtési kiállítási csokra, a CONSTRUMA, az építőipar, épületgépészet és lakberendezési szakma szereplőinek kiváló lehetőséget kínál a legújabb fejlesztések, innovatív megoldások bemutatására HUNGEXPO Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központban.

Budapesti Tavaszi Vásár a Városháza Parkban

A tavaszi megújulás és felfrissülés jegyében vár az évszak egyik legnépszerűbb programja, a Budapesti Tavaszi Vásár március 26. és április 18. között a Városháza Parkban. Egyedi kézműves termékekkel, gasztronómiai különlegességekkel, hétvégenként családi programokkal és foglalkozásokkal, a Míves Tojás Múzeum állandó kiállításával és gyönyörű nosztalgia körhintával várnak sok-sok szeretettel mindenkit.

Ingyenes programajánló

A BudaPestkörnyéke.hu hírportált az akkreditált magyar reklámpiaci mérés (Gemius) szerint a forgalmas időszakokban már naponta 220 ezren olvassák. A programajánlókat tehát nálunk tényleg sokan látják. Jó hírünk van! Ha neked is van programajánlatod, szervezel egy rendezvényt, az éttermed új étlappal rukkolt elő, küld el nekünk az infókat és ingyen megjelentetjük, hogy tényleg sokan tudjanak róla. Fontos és hasznos infók programszervezőknek itt!

Kiemelt kép: Facebook/ mttmuzeum