A legendás tévés eldöntötte, hogy eladja a családi fészket, a medencés budai villát, mert a balesete után nem nagyon tud lépcsőzni, és az óriási ház túl nagy már egymagának. Rózsa György ma lett 74 éves.

Sosem lesz már a régi

Az egykor hatalmas sikerrel futott Kapcsoltam című műsor sztárja egy budai kertes házban él. Júliusban combnyaktörést szenvedett, lassan épül fel, azt mondja, sosem lesz már a régi, erős fájdalmai vannak. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Eltörte a csípőcsontját

Rózsa György július 8-án, a rákospalotai temető előtt megbotlott, elesett és eltörte a csípőcsontját, azonnal műteni kellett. Másfél hónapig feküdt az Országos Reumatológiai és Fizioterápiás Intézetben, azóta otthonában lábadozott. Állapota sokat javult, de fájdalmai nem múltak el. Ide kapcsolódik: Drámai pillanatok: Rózsa György az utcán esett össze, szirénázó mentő vitte kórházba, azonnal műteni kellett

Napi 300 ezer érdeklődő olvasó! A BudaPestkörnyéke.hu a 11. legolvasottabb hírportál lett Magyarországon. Részletek itt. Közben ne hagyd ki a napi programajánlatunkat sem, mert Budapesten és környékén mindig történik valami. Ide kattintva megnézem a friss programokat.

 

 

Küzdeni kell

A tévés azt mondta a Borsnak, hogy a fájdalmai nem múltak el. Mivel mindig intenzív életet élt, megviseli most ez a változás. „Már nem vagyok annyira fürge, mint korábban” – panaszkodott. Hozzátette: „A lányomnak is mindig azt szoktam mondani: Küzdjél! Most magamnak is ezt fújom.” – ecsetelte a helyzetet Rózsa György.

Örökös győztesnek hitte magát

A tévés kicsit kifakadt ezután. Elmesélte, hogy 53 éves koráig, amíg Évi, a felesége meg nem halt, patakzó élete volt. „Azt nem állítom, hogy nem voltak gondjaim, problémáim, szomorúságaim, de folyamatosan jöttek a sikerek, jól ment a szakmám, a közönség elismert, én voltam az ország Rózsa Gyurija. Azt hittem, hogy örökös győztes vagyok. Aztán a feleségem elvesztésével rájöttem, hogy nem így van.”

Lánya gondoskodott róla

Rózsa György azt is elmondta, hogy szerinte vannak olyan erők, amik simán az út szélére állítanak bárkit. „Nehéz volt felállni, de tudtam, hogy a lányom miatt nem lehetek egy vén krampusz, mert Csilla még csak 16-17 éves volt, megszokta, hogy az édesapja egy életvidám férfi, viszont a balesetem után neki kellett gondoskodnia rólam” – mesélte a tévés.

Hetekig ágyban volt

A betegség miatt hetekig a nappaliba kényszerült, ahova lánya egy speciális kórházi ágyat állíttatott be, hogy megkönnyítse az életét. Most viszont visszaköltözne a régi szobájába, ám a lépcsőzés komoly nehézséget jelent számára.

Egyszintes lakást keres

„Ez gyorsította fel a döntésemet, amit már évek óta fontolgatok, hogy eladom, kiadom a házam és veszek vagy bérelek egy egyszintes lakást. Legkésőbb tavasszal ezt meg kell tennem – mondta Rózsa György.

Nagy lett a ház

Kiderült, hogy az olyan egyszerűnek látszó dolgok, mint a kerti medencébe a ki-bejutás is problémát okoz már a tévésnek. 25 éve lakik ebben a házban, a beköltözés után 4 évvel meghalt a felesége, időközben a lánya is felnőtt, elköltözött, nagy lett egy személynek az egykori családi fészek.

Vége az utazásoknak

Rózsa György balesete miatt azt is belátja, olyan dolgokról is le kell mondania, amik korábban az életet jelentették. Nem tud nagyokat sétálni, utazni és az autóvezetés is nehezére esik.

Megváltozott az élete

„Kicsit sántikálok, biztatgatnak, hogy jobb lesz, de ebben nem hiszek. Azok a dolgok, amiket eddig nagyon szerettem, valószínűleg kiesnek az életemből.” – mondta szomorúan Rózsa György.

Sok évtizedes siker

Rózsa György 1947-ben született, Kaposváron érettségizett, az ELTE-n magyar-orosz szakos tanárként végzett, fél évig az egykori Szovjetunióban is tanult. 1971-től 2001-ig volt a Magyar Televízió munkatársa. A nagy sikert a Kapcsoltam című műsor hozta meg neki, amit 1980-ban vett át Vitray Tamástól. A betelefonálós műsor és a Leg-Leg-Leg című produkció sokáig képernyőn voltak. A rendszerváltás után producer lett, majd a Magyar Tornaszövetség elnöke. Két házasságából egy lánya született 1983-ban. Legutóbb, az NMHH digitális átállás kampányának volt az egyik főszereplője. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Rózsa György – Forrás: Youtube/Spektrum