Az utóbbi hetekben bár kevesebbet hallani a koronavírusról, a fertőzés ennek ellenére nem tűnt el teljesen. Rusvai Miklós virológus a Life TV Ébredj Velünk műsorában vendége volt, ahol arról is beszélt, kell-e még tartanunk a járványtól.

Enyhe tünetek

A szakember azt mondja, előbb-utóbb mindenki át fog esni a fertőzésen, azonban szerencsére a most domináns omikron sokkal enyhébb tüneteket mutat az oltott személyek esetén. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Ez is érdekelhet:

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Az ötödik hullám

Rusvai doktor közölte, hogy az ötödik hullám már a vége felé jár, továbbá arról is beszélt, hogy aki még nem vette fel a negyedik oltást, az jobban jár, ha majd ősszel kéri azt.

Folyamatosan gyengül a vírus

“Az, hogy folyamatosan “gyengül” a vírus, azért van, mert jobban tud terjedni, ha a gazdaszervezetet nem öli meg, így ugyanazt az embert is képes később újrafertőzni” – emelte ki a szakember.

Kapcsolódó:

A menkülthullám nem indít be új járványhullámot

“Magyarországon átoltottságban jól állunk, Ukrajnánál jobban, az onnan tömegesen érkező menekültek miatt mégsem indulhat be új járványhullám, mert nem a legfogékonyabb korcsoport jön, és az ötödik járványhullám náluk már lezajlott, tehát a többségük már rendelkezik természetes védettséggel” – magyarázta műsorban Rusvai doktor.

Az interjú itt nézhető vissza:

 Ismét erőre kapott a koronavírus Németországban

Amint azt a BudapestKörnyéke.hu is megírta március elején új erőre kapott a koronavírus járvány Németországban, ennek részleteiről ebben a cikkünkben írtunk. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Rusvai Miklós – Forrás: TV2