Otthonában esett össze minden előzmény nélkül az az 55 év körüli, szívbeteg férfi, akihez a fővárosi mentők gyors segítségét kérték.

Már nem lélegzett

A férfi idős édesanyja a telefonos utasítások szerint megvizsgálta fiát, aki ekkor már nem lélegzett. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Megkezdte az újraélesztést

Az asszony bár borzasztóan megrémült, a tapasztalt mentésirányító bíztatására megkezdte fia újraélesztését, amit a perceken belül helyszínre érkező életmentők emelt szinten folytattak.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Többször összeomlott a keringése

A beteg keringése többször visszatért, majd újra összeomlott, mielőtt végül az időben megkezdett mellkasi nyomások sikerre vezettek és stabil állapotban kórházba szállíthatták a férfit – számolt be róla Facebook-oldalán az Országos Mentőszolgálat.

Kritikus állapotban

Kritikus állapotban van az a 15 év körüli fiú, aki a hétvégén, játék közben lett rosszul. Újraélesztés után szállították kórházba Szentendréről.

Rosszul érezte magát

Barátjánál játszott hétvégén az a 15 év körüli fiú, aki egyre rosszabbul kezdte érezni magát Pest vármegyében.

A mentőállomásra vitték

A másik gyermek édesanyja ezért haza akarta vinni a fiatalt, aki az autóban egyszer csak nem válaszolt a nőnek. Az asszony nagyon megrémült, így rögtön a legközelebbi mentőállomás felé vette az irányt.

Azonnal megvizsgálták

A Szentendrei Mentőállomáshoz érve segítséget kért, ahol azonnal megvizsgálták a gyermeket, aki ekkor már nem lélegzett.

Riasztották a rohamkocsit

Azonnal emelt szintű újraélesztésbe kezdtek, miközben a mentésirányítás gyermekrohamkocsit is riasztott a helyszínre.

Heroikus küzdelem az életéért

A fiú életéért vívott heroikus küzdelem végül sikerre vezetett, kritikus állapotban szállíthatták kórházba a mentők. „Mielőbbi felépülést kívánunk, az életmentésben résztvevőknek gratulálunk!” – zárul a bejegyzés az OMSZ Facebook-oldalán. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció