Eddig tisztázatlan körülmények között Budapest 11. kerületében, a Balatoni úton egy autóbusz elütött egy gyalogost. Az 55 éves férfi a baleset során olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette. Többen azt állítják: nem baleset, hanem öngyilkosság történt.

A helyszínen meghalt

A BudaPestkörnyéke.hu arról tudósított csütörtök reggel, hogy eddig tisztázatlan körülmények között 2023. április 19-én 20 óra 30 perc körül Budapest 11. kerületében, a Balatoni úton egy autóbusz elütött egy gyalogost. Az 55 éves férfi a baleset során olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette. A rendőrség vizsgálja a baleset körülményeit. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Szándékosan tette

Az interneten már reggel keringett az a hír, miszerint a férfi szándékosan lépett a busz elé, vagyis öngyilkos akart lenni.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

A rendőrség nyomoz

A rendőrség tájékoztatása szerint egyelőre nem tisztázottak a baleset körülményei, azonban már többen állították a Facebookon az egyik kerületi csoportban, hogy tudják: saját akaratából cselekedett a férfi. 

 „A buszsofőrt sajnálom”

„Öngyilkos volt. Nem gondolom, tudom” – írta egy férfi a szomorú eset kapcsán. „Mindenki azt tesz az életével, amit akar, én csak a szerencsétlen buszsofőrt sajnálom” – tette hozzá egy másik kommentelő.

A 17. kerületben egy kislányt ütöttek el

Ahogyan arról a BudapestKörnyéke.hu is beszámolt zebrán ütöttek el egy 13 éves lányt a napokban a főváros 17. kerületében. Az esetet többen látták, egyelőre azonban mégsem találták meg a sofőrt, aki a történtek után segítségnyújtás nélkül elhajtott a helyszínről.

 „Elütötték a gyermekünket”

„Kedves Rákosmenti lakosok. Reggel 7:25 körül a zebrán áthaladva elütötték a 13 éves gyermekünket. A jobbról Maglód felől érkező autó megállt, azonban a városból balról érkező autó elütötte. A gázoló továbbhajtott segítség nyújtás nélkül a Pesti úton kifelé Maglód irányába” – írta egy anyuka a napokban az egyik 17. kerületi Facebook-csoportban, majd hozzátette: nem a Kucorgó téri zebránál történt a cserbenhagyás, hanem a kisbolt előtti új zebrán, ami nemrég készült el.

A feljelentést megtették

„Mivel több szemtanú is van, illetve sérülés is történt, kérem, hogy aki szintén a helyszínen volt és akár futólag is látott valamit az vagy privátban nálunk vagy a 17. kerületi Zrínyi Miklós általános iskola felé jelezze, mivel a feljelentést megtettük. Köszönöm szépen” – folytatódott a poszt.

Kulcskérdés a biztonság

Természetesen a folytatásban nem maradt el a komment-áradat, és amellett, hogy sokan szeretnének segíteni a családnak, az a kérdés is felmerült, hogyan lehete biztonságosabbá tenni az ilyen és ehhez hasonló kereszteződéseket.

Látták a sofőrt

„A sofőr egy nő volt és hátul ült a két gyereke. Egy pillanatra megállt, majd tovább hajtott. A rendszámát nem láttuk, de remélem sikerült valakinek le fotózni” – írta egy szemtanú. „Remélem, lelkileg is sikerül mielőbb feldolgozni ma történteket. Nektek jobbulást kívánok, az elkövetőnek pedig mielőbbi jogosítvány bevonást – minimum” – tette hozzá egy másik hozzászó. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Illusztráció