Két elfogató parancs is volt a 44 éves férfi ellen, aki ugyanúgy próbálta megúszni az elfogást. Sikertelenül.

Két elfogatóparancs volt ellene

Két magyar bírósági elfogatóparancs azért volt érvényben egy 44 éves férfi ellen, mert nem kezdte meg a pénzmosás és csalás miatt kiszabott szabadságvesztésének letöltését, míg a német hatóságok vagyon elleni bűncselekmények miatt adtak ki ellene európai elfogatóparancsot. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

A XX. kerületben kapták el

S. Róbert feltételezett tartózkodási helyeit a Budapesti Rendőr-főkapitányság Célkörözési Osztálya térképezte fel. A keresett férfi nyomára a főváros XX. kerületében jutottak, ahol 2023. június 28-án a BRFK Bűnügyi Bevetési Osztály nyomozói egy buszmegállóban fogták el.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Testvére személyiét mutatta fel

S. Róbert először testvére személyi igazolványával próbálta igazolni magát, de a rendőröket nem tudta megtéveszteni, és büntetés-végrehajtási intézetbe vitték, hogy megkezdje szabadságvesztésének letöltését. Testvére adatainak felhasználása miatt közokirat-hamisítás gyanúja miatt is eljárás indul.

Angyalföldön is rajtaütés volt

A BRFK célkörözési nyomozói adatgyűjtést követően 2023. június 29-én a XIII. kerületben fogtak el egy 32 éves férfit, aki ellen csalás miatt négy, míg kiskorú veszélyeztetése miatt további egy bírósági elfogatóparancs volt érvényben.

Ő is a testvére nevével próbálkozott

Először K. Dávid is tett egy bátortalan kísérletet, hogy testvére keresztnevét mondja be az igazoltatáskor, de gyorsan belátta, hogy értelmetlen lenne ezzel újabb bűncselekményt elkövetni. A XIII. Kerületi Rendőrkapitányságra állították elő, majd őrizetbe vették. – írta a police.hu

Pszichiátrián bujkált

A Budapestkörnyéke.hu is írt arról az esetről, amikor villámgyorsan intézkedtek a férfival szemben, aki közveszélyes volt – azonban most már senkinek sem árthat. Mivel tartani lehetett attól, hogy dühkitörései lesznek, ezért a TEK kommandósai teperték le.

Váratlan jelzés

Gyors segítséget kértek január 25-én a német rendőrök magyar kollégáiktól. Olyan információk birtokába jutottak, hogy egy súlyos, nemi erkölcs bűncselekmény elkövetése miatt körözött német férfi Magyarországon tartózkodhat.

Rögvest munkához láttak

Az eislingeni szatírként elhíresült férfit egy budapesti pszichiátriai intézményben kezelték, de az információk szerint pár órán belül el akarták bocsájtani a kórházból. Így innentől kezdve egy másodperc veszítenivaló idejük nem volt, azonnal cselekedni kellett.

Minden stimmelt

Nem is tétlenkedtek: azonnal megkezdték az információ leellenőrzését, majd helyszíni terepszemlét tartottak. S mivel az információk valósnak bizonyultak, és a körözött 25 éves férfi ténylegesen az intézményben tartózkodott, egyből megszervezték elfogását.

Veszélyesnek tűnt

Mivel azonban kórtörténete alapján korábban voltak agresszív dühkitörései, és zavart pszichés állapotára tekintettel tartani lehetett attól, hogy esetlegesen a rendőri intézkedéssel szemben ellenállást tanúsíthat, s megpróbálhatja magát kivonni az intézkedés alól, ezért speciális bevetési egység közreműködésére is szükség volt.

A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt fotó: police.hu