Amint arról beszámoltunk, négyen meghaltak, amikor autó hajtott a nézők közé az Esztergom-Nyerges Rally versenyen. Az egyik versenyző elvesztette az uralmát a járműve felett, ezután tért le az útról és a nézők közzé csapódott A hivatalos vizsgálatok még tartanak, de úgy tudni, hogy az áldozatok olyan helyen állhattak, ahol tilos lett volna. A versenyt félbeszakították és vizsgálatokat rendeltek el.

Egy gyerek életveszélyben

A vasárnap megrendezett versenyen, a becsapódás után három felnőtt és egy gyerek azonnal szörnyethalt. A helyszínre 4 mentőhelikopter és 8 mentőegység érkezett. Később egy gyermekmentőt is hívtak, mert egy gyerek súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett, érte most is küzdenek az orvosok. A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 254 ezernél is többen követnek minket.

Sokan kerültek kórházba

Az Országos Mentőszolgálat tájékoztatása szerint, több felnőtt könnyebb sérülést szenvedett, őket kórházba szállították. És egy gyerek szintén, könnyebben sérült.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Gyerekmentő érkezik a tragédia helyszínére

Forrás: GRAN TV

A nézők próbáltak segíteni

A nézők között voltak, akiknek egészségügyi képesítésük volt. Ők, a becsapódás után, azonnal a sérültek segítségére igyekeztek. Utólag kiderült: sikertelenül. Egyikük, aki saját maga is megpróbált segíteni az áldozatok újráélesztésében, a kórházban megtörve nyilatkozott az M1-nek.

Megszólalt a szemtanú

„Sajnos a kezeink között kettő úr elment, és nagyon nehéz volt megbirkózni az eseményekkel. Főleg azzal, hogy az egyik családtag folyamatosan könyörgött nekünk, hogy hozzuk vissza”.

Nehéz volt ott lenni

„Azt gondolom, hogy nagyon nehezen fogjuk ezt mi is feldolgozni, és tényleg azt kívánom a családtagoknak, hogy próbáljanak megnyugodni..ebben.. nem tudok mit mondani. Nagyon nehéz volt a helyszínen” – mondta a helyszínen segédkező szemtanú.

Mentőhelikopterek a baleset helyszínén

Forrás: GRAN TV

Üvöltöttek a nézők

A versenyen készült felvételeken látszik a tragédia pillanata. Egy másik videó pedig a tragédia közvetlen közelében készült. Látszik, ahogy a kocsi nagy sebességnél keresztbe fordul, majd becsapódik az emberek közé. A nézők ezután pánikszerűen kiabáltak és azonnal megkezdték a sérültek mentését.

A becsapódás utáni pillanatok

Forrás: nézői felvétel

Megindult a vizsgálat

A baleset után a raliversenyt azonnal félbeszakították, és megkezdték a vizsgálatokat a rendőrség és a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség bevonásával. A vizsgálatokat segíthetik a helyszíni felvételek, illetve a Škoda Fabiában készült onboard felvétel. Egyelőre nem nincs arról információ, volt-e belső kamera az autóban, és ha igen, az működött-e a tragédia idején. A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 254 ezernél is többen követnek minket.

Kiemelt kép: a becsapódás utáni pillanatok – Forrás: nézői felvétel