Pont kerülhet a 2017-ben eltűnt egykori ValóVilág-szereplő ügyének végére, miután a család az elévülési idő leteltét követően kérvényezi, hogy nyilvánítsák halottá.

Nem zárult le az ügy

A ValóVilág című realityműsorból ismert Novozánszki Fanni ügye már 2017 ősze óta húzódik. A lány budapesti lakásából tűnt el, és az utolsó róla készült felvételen B. László karjaiban látható egy mélygarázsban, amint a férfi az autója felé cipeli – írja az Index. A hatóságok már a Fanni eltűnését követő napokban közölték, hogy 99 százalékban biztosak abban, hogy a lányt megölték, azonban még mindig nem zárult le az ügy, ahogy a lány holtteste sem került elő. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Fellebbezett

Ahogy a Budapestkörnyéke.hu hírportálon beszámoltunk róla, a megölésével vádolt B. Lászlót nyáron ítélte a bíróság első fokon életfogytiglani fegyházbüntetésre, azonban a férfi védőjével együtt felmentésért fellebbezett, így a tárgyalás folytatódik másodfokon.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Elévült

November 21-én, azaz tegnap volt öt éve, hogy Novozánszki Fanni eltűnését bejelentették, ami a jog szerint egyúttal azt is jelenti, hogy az eltűnt személyekre vonatkozó ötéves elévülési idő lejártával a család kérvényezheti szerettük halottá nyilvánítását. Ahogy arról VV Fanni szüleinek ügyvédje, dr. Lichy József beszámolt a Storynak, a fiatal lány édesanyjával, Katalinnal a mai napon kérelmezik, hogy holttá nyilvánítsák a realitysztárt.

Nincs remény

Sajnos semmi reményünk nincs, hogy még él, vagy hogy ennyi év után megtalálják a holttestét. Ez egy lelki és egyúttal jogi lezárása is a tragédiának – magyarázta a jogász, hozzátéve, lesz egy halotti anyakönyvi kivonat, amellyel megkezdődhet a hagyatéki eljárás.

Örökölnek a szülők

Ennek fényében a Fanni lakásában talált közel ötmillió forint, az autója, illetve minden vagyontárgya a szüleire száll. És végre emlékhelye is lehet a temetőben, ha a családja szeretné, erre ugyanis mindeddig nem volt lehetőség – fejtette ki.

Legcsodálatosabb ajándék

„Bármit is dolgozott, nekem ő a legcsodálatosabb ajándék az életemben. Minden szülőnek ilyen jó lányt kívánok. Rettentően féltettem, éppen a munkája miatt, azt azonban álmomban sem gondoltam, hogy a legsúlyosabb árat kell fizetni az életmódjáért.” – így emlékezett rá az édesanya.

Emlékhelyet hoznának létre

A férfit a bíróságon sem volt hajlandó Fanni édesanyjának a szemébe nézni, és az sem zavarja különösebben, hogy az említett összeg zár alatt marad. A pénzből egyébként egy emlékhelyet terveznek majd létrehozni, hogy örökké az emberek emlékezetében maradjon ez az ártatlan göndör hajú lány, akinek más kapzsisága miatt kellett idő előtt távoznia.

Tovább fellebezhet

Az Ítélőtábla számításaim 2023 februárjában hozhat ítéletet, a másodfok után pedig még mindig lesz mozgástere B. Lászlónak, mehet tovább harmadfokra is, ha nem tetszik majd neki a másodfok ítélete.

Még egy év minimum

Az ügy akkor a Kúrián dől majd el, legkorábban 2023 őszén. Ennyit kell várniuk Fanni szüleinek arra, hogy végre lezáruljon ez a borzalom és megkezdhessék a lányuk elvesztésének fájdalmas feldolgozását – mondta az ügyvéd.

Nem került elő a holttest

Ahogy a Budapestkörnyéke.hu hírportálon írtunk róla, B. László az utolsó szó jogán is az ártatlanságát próbálta bizonyítani az előző tárgyaláson. Egyedül abban tartja hibásnak magát, hogy nem hívott mentőt akkor, amikor eszméletben állapotban találta Fannit, hanem karjaiban vitte le a garázsba, majd autójába tette és elhajtott vele együtt – írja a Blikk. A magatehetetlen lányt állítása szerint átadta egy ismeretlen férfinak, holtteste azóta sem került elő. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: VV Fanni