A házi térfigyelő kamera felvételén jól látszik, hogy egyszer csak előtör a bokorból a sárlavina és elmossa a zebegényi kertet. Mi történt, és honnét jött ez a sok sár? A videót a cikkünk alján nézheted meg.

Sárlavina csapott le Zebegényre

Mindent elsöprő iszaplavina csapott le Zebegényre még múlt csütörtökön, de az erről készült videó csak ma került nyilvánosságra a METFigyelő Facebook oldalon.

Egy pillanat alatt érkezett

A felvételen jól látszik, hogy milyen gyorsan érkezik az áradat, valósággal betör a kertbe és egy pillanat alatt mindent elborít a szürke sár. De mi történt, honnét jött ez az áradat?

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Rengeteg eső

Aznap délután jelentős mennyiségű eső esett le hirtelen a Dunakanyar térségében, így Zebegény környékére is. A helyi patakok, vízmosások vízgyűjtőire lezúdult csapadék gyorsan továbbfolyt.

Hömpölygő víz

A korábban sokszor száraz árkok is megteltek gyorsan vízzel. A tovább hömpölygő víz feltakarította a faágakat, és a korábban lerakódott iszapot, sarat is magával sodorta.

Elárasztotta a ház udvarát

A felvételen látszódó kert végében is vélhetően egy vízmosás, egy patakmeder található. A hirtelen esőtől a víz kilépett a medréből és elárasztotta a ház udvarát.

Ledöbbent a tulajdonos

A tulajdonos amikor megérkezett, feltételezhetően igen csak elcsodálkozott, hogy a csodaszép pázsitot beborította a sár és tiszta mocsok az egész kert.

Visszatekerték a felvételt

Szerencsére a kert felőli oldalon korábban felszereltek egy térfigyelő kamerát, mely rögzítette az eseményeket. Amikor visszatekerték a felvételt döbbenten nézhették, hogy mi történik, hogyan lepi el  sár az egész kertet.

Itt a sárlavináról készült videó

Kiemelt kép: részlet a videóból