A technológiai fejlődés nagy mértékben hozzájárul a cégek, vállalkozások hatékonyabb működéséhez. Nincs ez másként a raktározás és logisztika területén sem. Az egyre korszerűbb gyártásnak köszönhetően napjaink műanyag tárolói nemcsak tartósak, de számos hasznos új funkcióval is rendelkeznek. Lássuk, milyenek napjaink népszerű, innovatív műanyag tárolói!

Újrahasznosított műanyag tárolók

Schoeller Allibert Magyarország a világ egyik vezető csomagológyártójának helyi kirendeltségeként már hosszú évek óta látja el a hazai piacot minőségi, újrahasznosítható műanyag tárolókkal és konténerekkel. Egyik küldetésük, hogy minél szélesebb körben elterjesszék a körkörös gazdaság elméletét. Ennek keretében az összes terméket újra lehet életciklusuk végén hasznosítani.

A vállalat nagy hangsúlyt fektet a környezetvédelemre. Ezért minden konténer gyártása során kiemelt figyelmet fordít arra, hogy lehetőleg zéró műanyaghulladék keletkezzen, az előállított végtermék pedig minden esetben magas élettartammal rendelkezzen, valamint többutas tárolást biztosítson. Ezzel pedig hatalmas teher alól mentesülhet a bolygó is.

A visszaforgó csomagolás a cégek, vállalkozások számára megtérülő befektetésnek minősül. Hosszútávon ugyanis jelentős összegeket lehet megspórolni a használatukkal. Gondoljunk bele, hogy mekkora anyagi ráfordítás alól mentesülünk, ha a tárolók nemcsak jó minőségűek, de nem kell őket pár használat után kidobni. Az eddig új műanyag konténerekre és ládákra fordított pénzt így más fontos dologra fordíthatjuk a vállalatnál.

Összecsukható műanyag konténerek

A gyakorlatban az összecsukható műanyag ládák és konténerek jelentősen megkönnyítik a szállítmányozó cégek munkáját. Az áruterjesztés egyik legnagyobb kihívása, hogy a szállítmányozási üresjáratok ne okozzanak idővel anyagi veszteséget. Amennyiben a szállítóeszközök túlságosan nagy helyet foglalnak, jelentős rakománykiesés is előfordulhat a visszaúton.

A Schoeller Allibert könnyűszerkezetes FLC konténereit például egyszerűen össze lehet hajtani. Ezen tulajdonságuknak köszönhetően pedig akár más típusú árut is elhelyezhetünk a raktérben. Ez nagyobb termékmozgást, valamint optimálisabb szállítmányozást eredményez. Ráadásul kis önsúlyú műanyagból készültek, így gyorsabban végezhetük a rakodással is.

Hálózatba összekapcsolt műanyag eszközök

A Schoeller egyik legújabb innovációja lehetővé teszi, hogy az egyes műanyag tárolóeszközöket egy intelligens hálózatba összekapcsolhassuk. A SmartLink az LPWAN – Low Power Wide Area Network – vezetéknélküli technológiát felhasználva képesek vagyunk így az eszközöket egy felhőalapú platformon keresztül kezelni és vezérelni. Mindezt széles lefedettséggel, valamint pontos helymeghatározással.

Segítségével a nap 24 órájában felügyelhetjük a műanyag tárolókat és konténereket, a kiindulóponttól egészen a célállomásig. A platform számos hasznos információt megjelenít a szállítmánnyal kapcsolatban, pl. a SmartLink-kel felszerelt eszközök hőmérsékletét, nyomását, a tartalmukat, vagy az akkumulátor működés szintjét is. Emellett vizuálisan virtuális határokat hoz létre az egyes rakományok helyzetéből, és figyelmeztet azok mozgásáról.

A 21. században minden raktározási, logisztikai és szállítmányozási cégnek, vállalkozásnak nagy előnye származhat abból, ha lépést tart a legújabb vívmányokkal. Segítségükkel nemcsak a vállalat működésében érhetünk el pozitív javulást, de akár még a környezetet is eredményesebben védhetjük.

Ez a cikk szponzorált tartalom. Ha Ön is szeretne ilyent Budapest környékének egyik legismertebb hírportálján, amely a forgalmas napokon már Magyarország legolvasottabb hírportáljai között van, akkor kattintson ide!