Szentendre és Velence után, most Nagykovácsi polgármestere kéri a kirándulókat, hogy ne menjenek hozzájuk kirándulni. A falu vezetője szerint a településen nagyon sok a fertőzött, ráadásul a látogatók rossz helyre parkolnak, ezzel adadályozzák a helyiek szabad közlekedését.

Ne kiránduljanak Nagykovácsiba

Nagykovácsi polgármestere azt kéri a kirándulóktól, hogy ne menjenek a településre, mert aggódnak a nagy tömeg miatt, ugyanis a járvány egyre jobban érinti a helyieket. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Sok a fertőzött a településen

„Nagykovácsiban nagyon sok a fertőzött felnőtt és gyermek. Ezért most kivételesen arra kérjük Önöket, hogy ne látogassanak Nagykovácsiba” – írja Kiszelné Mohos Katalin polgármester a Facebookon.

Köszönjük a napi 335 ezer érdeklődő olvasónknak, hogy a BudaPestkörnyéke.hu Magyarország TOP legolvasottabb hírportáljai közé került. Részletek itt. Közben a holnapi és mai programajánlónkat ide kattintva éred el!

 

 

Rossz helyen parkolnak

A település vezetője így folytatja a bejegyzést: „a helyi kirándulókat arra kérjük, hogy figyeljenek arra hol parkolnak az autókkal, ne gátolják mások ingatlanra való ki- és bejutását. Ne gyújtsanak tüzet az erdőben, ne dobálják el a szemetet. Figyeljünk az erdőre és egymásra!”

Maszk nélkül sétálnak

Több hozzászóló arra panaszkodott, hogy a kirándulók maszk nélkül sétálnak, „csapatba verődve fiatalok, idősek, senkin sincs maszk”.

Tavaly 5 település fogott össze

Tavaly áprilisban, az első hullámban, a koronavírus miatt öt Budakörnyéki település, Nagykovácsi, Remeteszőlős, Páty, Telki, Budakeszi polgármestere összefogott és a koronavírus-járvány miatt lezárták a kirándulók kedvenc helyeit.

Lezárta a falut

Nagykovácsi akkor is szigorú intézkedéseket vezetett be, Kiszelné Mohos Katalin polgármester bejelentette, hogy él a kormány által biztosított lehetőséggel és szinte teljesen lezárja a budai települést.

Polgárőrök ellenőrizték a Nagykovácsiba érkezőket

Akkor ezt írta:„Kérünk mindenkit, a húsvéti hosszú hétvégén ne látogasson Nagykovácsiba! A rendőrség, a polgárőrség és a közterület-felügyelet segítségével fogjuk betartatni a kijárási korlátozás előírásait. Egyéni szabadidős sporttevékenységet csak a lakóhely közelében lehet folytatni, a más településről autóval érkezőket a rendőrség Nagykovácsi határában visszafordítja.

Felháborodtak a szentendreiek

A BudaPestkörnyeke.hu a múlt héten írt arról, hogy a szentendreiek felháborodtak azon, hogy a belvárosában hétvégente, jó időben, rengetegen korzóznak. Nagyon sok helyen nincs meg a 1,5 m távolság a sétálók között, az emberek nagy részén nincs maszk.

Szabadtéren is terjed a vírus

A szentendrei önkormányzat szerint „az új vírusmutációk nagyon gyors terjedése miatt, a védekezés szempontjából a szakemberek ismét azt hangsúlyozzák, hogy amennyire lehet, csökkentsük a társas kapcsolatokat. A sűrűn egymás mellett sétálók tömege szabadtéren is nagy megfertőződési kockázatot jelent” – írják.

Halasszák későbbre a kirándulást

A város vezetése azt kérte,  hogy a kirándulásokat halasszák későbbre, várják meg a járvány csillapodását. A városba látogatók közterületen viseljék a maszkot, tartsák be a védelmi távolságot – tették hozzá.

A Velencei Korzón is tömeg volt

A hét elején bezáratták a Velencei Korzó büféit, mert annyian voltak a hétvégén, hogy a védőtávolságot sem lehetett betartani. Most azt kérik a kirándulóktól, hogy a Velencei-tó partját hagyják meg a helyieknek.

Kígyózó sorok a büfék előtt

A velenceiek azért szigorítanak, mert  a hétvégén rengetegen voltak a Velencei tó sétányán. A büfék előtt pedig kígyózó sorok álltak lángosért, hot-dogért vagy éppen pizzáért. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: parkoló autók Nagykovácsiban – Forrás: Facebook