Ha nincs szakember, akkor saját kezükbe veszik az építkezéseik, felújításaik sorsát a hazai ingatlantulajdonosok. Ezt ismerte fel a purhabok és tömítők értékesítésében Magyarországon piacvezető Soudal Magyarország Kft. támogatva egy közös magyar-belga mérnöki fejlesztést, amelynek eredményeképpen szaktudás nélkül, egy kézzel is biztonságosan használhatóvá vált az építőipar egyik fontos alapanyaga, a purhab.

A magyar mérnöki innováció alapján megalkotott új termék segítségével a Soudal Magyarország Kft. megduplázta eladási mutatóit, több mint félmillió darabot értékesített évente az új technológiából, ezzel közel 40%-os piacvezetői pozícióra tett szert.  A terméket nemzetközi szinten is elismerték, hiszen 2018-ban Párizsban elnyerte az ipari és technikai innováció kategória díját. A cég a múlt évben elérte a 3,2 milliárd forintos nettó árbevételt.

A Belga Királyság Rezidenciáján megtartott 20 éves jubileumi ünnepségen Oltyán János cégvezető kiemelte: „Az elmúlt 20 éve alatt olyan sikeres céggé váltunk, amely – egy magyar mérnök találmányának köszönhetően – forradalmasította a purhab felhasználási lehetőségét, amely ragasztóival, tömítőivel hozzájárul az energiafogyasztás csökkentéséhez és a minőségi lakhatáshoz.”

A Soudal Magyarország Kft. a belga tulajdonú, nemzetközi SOUDAL Holding NV leányvállalataként sokat tett azért, hogy hazánkból induljon világhódító útjára ez a technológiai fejlesztés, mely nagyban megkönnyíti az otthon barkácsolók folyamatosan gyarapodó táborának munkáját a Soudal nemzetközi piacain is, például Németországban, Oroszországban, valamint az Amerikai Egyesült Államokban.

A jubileumi eseményen Siegfried Peinen Belgium magyarországi nagykövete elmondta: „Nagy büszkeséggel tölt el, hogy Turnhoutban nőttem fel, ahol a Soudal cégcsoport központja van. Ez a belga családi cég a világ vezető független poliuretán gyártójává nőtte ki magát. Belgium magyarországi nagyköveteként különösképpen szeretnék gratulálni a Soudal Magyarország Kft.-nek az elmúlt 20 éves magyarországi jelenlétéhez. Ezzel a Soudal Magyarország Kft. hozzájárult a virágzó belga-magyar kereskedelmi kapcsolatokhoz. A legjobbakat kívánom a cégcsoportnak a jövőben is.” – mondta a nagykövet.

Klímaváltozás és trendforduló

A klímaváltozás miatt az építőiparban is trendforduló következett be, ezért egyre nagyobb hangsúlyt kap az energiatakarékosság, az ökológia megóvása és a biztonság. Erre az igényre pedig kiváló megoldásokat kínál a Soudal Magyarország Kft.

Forrás: Soudal Magyarország Kft

Látható, hogy a hazai építőipar növekedésének hátterében jelentős részt képvisel az épületszigetelés, amely munkákhoz a kivitelezők kiválóan tudták alkalmazni a Soudal slágertermékeit, a ragasztó purhabokat. A szigetelési munkákhoz szervesen kapcsolódik a nyílászárók cseréje, e téren a Soudal több, a piacon népszerű beépítési technológiát kínál megoldásként, amelyekből jelentős mennyiséget értékesített az építőipari vállalkozások számára.

20 éve Budaörsön vannak

Magyarországon 1999 óta működik a márka nevével vállalkozás, ekkor alapították a Soudal Magyarország Kft.-t. A kiskereskedelem és az építőipar számára tömítőket, poliuretán ragasztókat, tömítő habokat, illetve ragasztókat, technikai aeroszolokat, nyílászárók beépítésénél használt SWS szalagokat, valamint szerszámokat és tisztítóanyagokat forgalmazó társaság évek óta piacvezető szerepet tölt be a hazai piacon.

Több mint 2 000 m²-en fekvő Budaörsön működő modern központi raktárral, 36 állandó munkatárssal, országos lefedettségű képviselői hálózattal, illetve nagykereskedelmi partnerekkel hazánk egész területén biztosítják a termékeikhez való hozzáférés lehetőségét. Emellett nagy figyelmet fordít az új technológiák műszaki ismeretének átadására, a szakmai oktatásra, amelyeket alapvetően a technikai menedzsereik végeznek. A Soudal Magyarország Kft. a múlt évben elérte a 3,2 milliárd forintos nettó árbevételt.

Mérnöki innováció: a Genius Gun

Az építőipar Jolly Jokerének, a purhabnak 2015-ig két alternatívája volt. A pisztolyos verzió elsősorban a professzionális felhasználók között elterjedt, míg a normál kinyomócsőrrel rendelkező kétkezes purhab változat a hobbi barkácsolók körében népszerű. 

Itt látta meg a piaci rést a Soudal márka és fejlesztette ki a Genius Gun adapterrel ellátott purhabot, amihez nem szükséges pisztoly és egy kézzel is biztonságosan használható. Különleges fejének, a Genius markolatnak köszönhetően az adagolása jóval pontosabb, mint a házi barkácsolás során használt kétkezes elődeinek.

Ennek az innovációnak köszönhetően akár 3 hónapig is felhasználható a purhab, mivel a flakonon lévő csőr légmentesen zárható és így nem szárad be. Ez nagyon jól jöhet, ha valaki néhány hét leforgása alatt több különböző feladatot szeretne megoldani ugyanazzal a flakonnal, például egy kisebb ablakot beépíteni, csőáttöréseket tömíteni, vagy akár 10 cm-es hézagokat kifújni purhabbal.

Kiemelt kép: purhabos szigetelés – Forrás: megbizhatoablak.hu