Pár héten belül már a második baleset történt a Richter Flórián Cirkuszban. Áprilisban egy motoros artista zuhant le az úgynevezett „halálgömbből”, szombaton pedig egy néző sérült meg a soproni előadáson.

Baleset a cirkuszban

„A ma délután 3 órai előadásunk alatt, a lengőtrapéz produkció közben egy szerencsétlen baleset következtében az egyik nézőnk súlyos sérülést szenvedett. Természetesen azonnal mentőt hívtunk hozzá, a szakszerű orvosi ellátása folyamatban van” – írta szombaton a Richter Flórián Cirkusz a közösségi oldalán. A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 254 ezernél is többen követnek minket.

Megsérült a néző

A baleset, a cirkusz soproni előadásán történt szombaton. Az egyik néző súlyosan megsérült egy lengőtrapéz produkció közben. A cirkusz közölte, hogy a vezetőség minden mértékben együttműködik a hatóságokkal a baleset okainak kiderítésében, és belső intézkedéseket is tesznek annak érdekében, hogy a jövőben ne történhessen hasonló eset.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Megszólalt a néző

Telexnek most megszólalt az egyik néző, aki látta a szerencsétlen baleset pillanatait. Elmondása szerint a szünet utáni első számban történt.

A feszítőrúd csapódott a nézők közé

„Először a cirkusz négy pontjára 2,5 méteres fémrudakat feszítettek ki, erre tették rá a védőhálót. Az utolsó artista tripla szaltót ugrott, a vele szembeni légtornász viszont nem tudta őt elkapni, lezuhant a hálóba. A cölöp ekkor elengedett és erőből a közönségbe csapódott” – árulta el, hozzátéve, hogy a kifeszítőrúd nagy erővel csapódott az emberek közé, akik rémülten menekültek.

Sikítás, sírás

„Sikítás, sírás hallatszott, mi kimentünk azonnal, felnőttek, gyerekek elindultak kifelé” – mondta, majd arról is mesélt, hogy több furcsaságot is észlelt az előadás alatt, például azt, hogy az előadás első részében nem volt védőháló a légtornászok alatt, ráadásul közülük ketten a büfében dolgoztak a szünetben. Utólag az is meglepte, hogy nem volt mentő a helyszínen egy ilyen rendezvényen, ezért amint kiértek, felhívta a mentőket.

A nézők hívták a mentőt

A mentők erre elmondták neki, hogy a cirkusz is kihívta már őket, azonban abból a hívásból nem derült ki, hogy pontosan mi történt: „nekem kellett megmondanom nekik, hogy nem beteg van, hanem sérült” – mondta a lap olvasója. A Richter erre a részére közleményében csak annyit írt, hogy a nézőhöz „egyből mentőt hívtak, az orvosi ellátása folyamatban van”.

Lezuhant artista

Április közepén írtunk arról, hogy lezuhant a Richter Florian Cirkusz előadásán egy motoros a magasból. A jármű ráesett az artistára, aki megsérült. A balesetet a motor műszaki hibája okozta.

Leesett a „halálgömbből”

„A ma esti győri premierünkön a Diorios motoros csoport egyik tagja sajnos leesett a „halálgömb” legmagasabb pontjáról. A brazil előadó motorja ráesett a lábára és a fejére” – írta közösségi oldalán a Richter Flórián Cirkusz.

A fékrendszer okozta a balesetet

„Mi is nagyon megijedtünk, de szerencsére nagyobb baja nem történt, jól van, apróbb karcolásokkal megúszta a balesetet, amit a fékrendszer hibája okozott. A motorosok a problémát természetesen mihamarabb orvosolni fogják, hogy minél előbb előadhassák a méltán népszerű világhírű produkciójukat!” A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 254 ezernél is többen követnek minket.

Kiemelt kép: Richter