A rendőrség valamint az ügyészség is megerősített azt a pár hete megjelent sajtóértesülést, mely szerint a hatóság hivatali vesztegetés és sikkasztás miatt nyomoz egy tankerületi vezetőt érintő ügyben. Úgy néz ki a vezető a beszállítókkal mutyizott, akik ingyen dolgoztak neki, azért, hogy az iskolákba továbbra is ők vigyék a zöldséget és a gyümölcsöt.

Sikkasztás, hivatali vesztegetés

A Magyar Narancs az eset kapcsán megkereste a Pest Vármegyei Főügyészség és a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányságot, akik megerősítették, hogy valóban nyomoznak sikkasztás és hivatali vesztegetés gyanúja miatt. Az ügyről pár hete írtak először a Vác és Környéke nevű portálon, információik szerint az egyik tankerület vezetője ellen zajlik a nyomozás. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Ingyen munka

A tankerületi vezető úgy gondolta, hogy saját magának kér ingyen munkavégzést, és egyéb ajándékokat, cserébe azért, hogy a vállalkozók tovább dolgozhassanak vagy beszállíthassanak a felügyelete alá tartozó intézményekbe.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Pályázat

Állítólag volt olyan eset, hogy 700 kiló gyümölcsöt kért egy – a tankerülettel szerződésben álló vállalkozótól – hogy aztán sikerrel pályázhasson az iskolagyümölcs-programban történő beszállításra.

A saját házán csináltak meg ezt azt

Egy másik eset során pedig egy karbantartó vállalkozástól kérte azt, hogy a megbízásért cserébe csináljanak meg ezt azt a saját családi házán.

Felderítési szakasz

Az ügy kapcsán a Pest Vármegyei Főügyészség közölte, hogy valóban folyik eljárás, az ügy a felderítési szakaszban van. Kihallgatásokra még nem került sor.

Nyomozás folyik

A Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság pedig azt a tájékoztatást adta, hogy hivatali vesztegetés és sikkasztás bűncselekmény gyanúja miatt folytatnak nyomozást ismeretlen tettes ellen.

Kiről lehet szó?

A váci lap cikkéből arra lehet következtetni, hogy a Váci Tankerületi Központ vezetőjéről lehet szó, aki bár nem a nyomozással összefüggésben, de nevesítve is a van az írásban. A Narancs többször is próbálta elérni a vezetőt, aki írásban csak annyit reagált: nem keresték a rendőrségtől.

Visszautasították

A korrupcióval összefüggésbe hozott egyik gyümölcsbeszállító társaság a lappal azt közölte: határozottan visszautasítják a feltételezéseket. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Váci Tankerületi Központ – Forrás: szevi.hu