Rablás, személyi szabadság megsértése és súlyos testi sértés miatt nyomoztak a rendőrök egy óbudai esetben. Egy férfit és egy nőt látványosan vettek őrizetbe.

Bezárták

Egy házaspár tett bejelentést még tavaly nyáron. Július 13-án éjjel egy óbudai társasház második emeleti lakásából segélykiáltásokat hallottak, egy nő kért segítséget, mert bezárták a lakásába.

Teraszon mentek be

A rendőrök a katasztrófavédelem egységével a teraszon keresztül jutottak be a lakásba. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Virágot ígérve jutottak be

A nő a rendőröknek elmondta, hogy egy ismeretlen nő csengetett be hozzá, virágküldeményt hozott, majd amikor ajtót nyitott, a vele együtt lévő férfi belépett a lakásba és megütötte.

Bántalmazták

A nő az ütéstől a földre esett, ahol támadói többször megrúgták, majd megkötözték. Ezt követően – hogy ne tudjon segítséget kérni – a szájába egy ruhadarabot tömtek és a fejét is letakarták.

Kirabolták

Távozásuk előtt egy fém rúddal még többször megütötték, majd rázárták a lakást és közel 600 ezer forint értékű műszaki cikkekkel és ékszerekkel távoztak. A nő súlyos sérüléseket szenvedett.

Így fogják el a rendőrök a férfit

Fiatal támadók

A rendőrök a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható 27 éves S. Mátét és társát, a 24 éves B. Vivient 3 nappal később fogták el saját lakásukban.

Őrizetbe vették őket

A budapesti párt rablás, személyi szabadság megsértése, valamint súlyos testi sértés bűntett miatt kihallgatták és őrizetbe vették.

Más találta ki

A nyomozás adatai szerint S. Mátét és B. Vivient a megtámadott nő volt barátja bízta meg. A rendőrök a 38 éves, budapesti férfit július 18-án fogták el, őt felbujtóként elkövetett rablás, személyi szabadság megsértése és súlyos testi sértés miatt vették őrizetbe.

Az elkövetők azóta is bűnügyi felügyelet alatt vannak

A nyomozást másfél év után zárták le, az iratokat megküldték az ügyészségnek