Mentőt kellett hívni az egyik gyászoló rokonhoz a Deák térre, miután két biztonsági őr az éjszaka folyamán szénmonoxid-mérgezésben elhunyt az egyik aláírásgyűjtő sátorban.

Megfulladhattak

Ahogy BudaPestkörnyéke.hu az elsők között írta meg, két fiatal férfi holttestét találták 2022. február 16-án reggel 7 óra 50 perc körül Budapest V. kerületében, a Deák téren egy politikai aláírásgyűjtő sátorban. Az elsődleges adatok szerint a két biztonsági őr halálát szénmonoxid-mérgezés okozhatta. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Sírtak a rokonok

A szerda délelőtt a Deák téri templom sarkánál az áldozatok hozzátartozói is megjelentek. Többen sírtak, azt kérték, hogy engedjék őket az áldozatok közelébe.

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Megjött a halottszállító

Nemsokkal 14 óra után érkezett a helyszínre a temetkezési vállalat autója. Valószínűleg a rendőrök csak akkor fejezték be a helyszínelést. A BudaPestkörnyeke.hu hírportál helyszínen tartózkodó tudósítója szerint a rokonok sírása messzire elhallatszik.

Itt történt a tragédia

Forrás: BudaPestkörnyeke.hu

Rosszul lett egy rokon

A BudaPestkönyeke.hu helyszínin tudósítója szerint 13 óra környékén egy mentő érkezett a sátorhoz. Az egyik hozzátartozó a gyásztól sokkos állapotba került, hozzá hívtak segítséget.

Mentő jött az egyik rokonhoz

Forrás: BudaPestkörnyeke.hu

Reagált a Memo

A tragédia Gattyán György pártjának, a Megoldás Mozgalomnak az aláírásgyűjtő sátrában történt. A pornómilliárdos csütörtökön hivatalos közleményt adott ki: „Mély megrendüléssel, együttérezve a gyászoló családokkal, megerősítjük a hírt, hogy éjszaka sajnálatos tragédia történt a Megoldás Mozgalom budapesti, Deák téren található kampánysátrában”. 

Nem politikai aktivisták voltak

Az eset további részleteit azonban a pártvezetés sem ismeri, a tragédia okainak kivizsgálását a rendőrség megkezdte, ebben a párt együttműködik a hatósággal.

Gázmelegítővel fűtöttek

Az elsődleges információk szerint az őrök a sátorban gázpalackról használható berendezéssel fűtöttek, s vélhetően magukra csukták a sátrat az éjszakai hidegben, majd elaludtak, s a berendezés által termelt égéstermék vezethetett a halálukhoz.

Nyomoz a rendőrség

A rendőrség honlapján azt közölte: a tragédia valamennyi körülményének tisztázása érdekében a Budapesti Rendőr-főkapitányság foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés gyanúja miatt ismeretlen tettessel szemben, szakértők bevonásával rendelt el nyomozást. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: helyszíni felvétel – Forrás: BudaPestkörnyeke.hu