Az Erzsébetligeti színházban Sisi és a magyarok címmel előadás lesz, az Esernyős Kertmoziban a Notting Hill-i cukrászdát vetítik. A budai Mesemúzeumban meseszakértővé válhatnak a gyerekek, a Bethlen Színházban a Mesterhármast láthatjuk. A Zeneakadémián, az Óbudai Társaskörben és a Zeneszínben remek koncertek várják a zeneszeretőket, A Bikás parkban az Arc közéleti kiállítás tart tükröt a nézelődők elé.

Sisi előadás az Erzsébetligetben

Erzsébet királyné és a magyarok címmel Káli-Rozmis Barbara, Erzsébet királyné kutatójának előadása az Erzsébetligeti Színházban. A program apropója a fiatal kutató hamarosan megjelenő könyve.

Az Esernyős Kertmoziban

Napi 300 ezer érdeklődő olvasó! A BudaPestkörnyéke.hu a 11. legolvasottabb hírportál lett Magyarországon. Részletek itt. Közben ne hagyd ki a napi programajánlatunkat sem, mert Budapesten és környékén mindig történik valami. Ide kattintva megnézem a friss programokat.

 

 

Notting Hill-i cukrászda Óbudán

Az Esernyős Kertmoziban 20 órakor a Notting Hill-i cukrászda kerül vászonra. Három nő története, akiket egy dolog kapcsol össze: végtelen szeretetük a zseniális cukrász, Sarah iránt. A három különböző korú nő sok súrlódás és nézeteltérés közepette nyitja meg közös cukrászdáját London leghangulatosabb környékén, a Portobello Roadon, de hamar rájönnek, hogy az egymásra figyelés, a kreativitás és a szeretet erejével sokkal többre képesek, mint gondolták. A különleges, ínycsiklandó sütemények illata mellett hamarosan a szerelem is belengi a cukrászdát…

Meseszakértők a Mesemúzeumban

Tarts velünk és légy a Meseszakértők csapatának tagja! Itt minden héten új mesék járnak és csak arra várnak, hogy játszd el őket! Lesz sok izgalom: leszünk kalózok, lovagok, hercegnők, hercegek és nyomozók. Festünk majd kézzel, lábbal, lufival.– hívogatnak a Mesemúzeum drámainstruktorai a foglalkozásokra.

Mesterhármas a Bethlen téri Színházban

Eric Assous Mesterhármas című darabja 19 órakor a Bethlen téri Színházban. Főszerepben: Jakab Csaba, Marjai Virág, Ozsgyáni Mihály

Út a zenéhez a Zeneakadémián

Az Óbudai Danubia Zenekar Rossini, Adès, Schumann műveiből játszik, vezényel Hámosri Máté. A koncert előtt 17.45 órakor a Zeneakadémia Nagytermében a koncerthez kapcsolódóan Beavató előadást tart Mona Dániel zenetörténész.

Új lendület Óbudán

Óbudai Társaskör szeptember 23-án a fiatal muzsikusokból alakult Kamarakör Új lendület című estjére várjuk Önöket. A műsorban két olyan mester, Brahms és Schumann különleges és ritkán játszott művei csendülnek fel, akik nemcsak tisztelték és inspirálták egymást, de szoros barátságban is voltak. A koncert ötletgazdája SZILASI DÁVID zongoraművész, akivel májusban készült ez az interjú. Ismerjék meg kicsit a Virtuózokban feltűnt ifjú tehetséget.

Zeneszín a Király utcában

Zeneszín – Varga Livius vendége Hegyi György a Király utcában, a K11 Művészeti és Kulturális Központban. A kutya vacsorája, Varga Livius és a NeVa a beszélgetés mellett élőben zenélnek is!

Arc a Bikás parkban

Életjel kiállítás a Bikás parkban

Arc közéleti kiállítás nyílt a szabad ég alatt, a Bikás parkban. A plakátok október 17 ig tekinthetők meg.

Ingyenes programajánló

A BudaPestkörnyéke.hu hírportált az akkreditált magyar reklámpiaci mérés (Gemius) szerint a forgalmas időszakokban már naponta 220 ezren olvassák. A programajánlókat tehát nálunk tényleg sokan látják. Jó hírünk van! Ha neked is van programajánlatod, szervezel egy rendezvényt, az éttermed új étlappal rukkolt elő, küld el nekünk az infókat és ingyen megjelentetjük, hogy tényleg sokan tudjanak róla. Fontos és hasznos infók programszervezőknek itt!

Kiemelt kép: Facebook/Erzsebetligetiszínhaz