Örökre eltiltották a szakmától azokat az óvónőket, akik egy székesfehérvári óvodában erőszakkal próbáltak megetetni egy 3,5 éves gyermeket. Az óvodás majdnem megfulladt.

3 óvodai dolgozó etette

A 3 és fél éves gyermek étkezési zavarral küzdött. A két óvodapedagógus úgy döntött, hogy a dajka segítségével megpróbálják megetetni egyik kezét az egyik, másik kezét a másik óvodai dolgozó hátra fogta, az óvoda harmadik dolgozója pedig kanállal az ételt a szájába tette, amelynek hatására a gyermek sírni kezdett. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Majdnem megfulladt

Az óvodai dolgozók a második kanál ételt is megpróbálták a szájába erőltetni, azonban a tiltakozó, síró gyermek félrenyelt, így azt abbahagyták. Ezután a gyermek sírva ment óvodába, majd a szülők át is íratták máshová.

Köszönjük a napi 335 ezer érdeklődő olvasónknak, hogy a BudaPestkörnyéke.hu Magyarország TOP legolvasottabb hírportáljai közé került. Részletek itt. Közben a holnapi és mai programajánlónkat ide kattintva éred el!

 

 

Ez is érdekelhet

Semmit sem ér a 6 hónapnál régebben beadott oltás – állítja a szakgyógyszerész

Közmunkára írélték

Mivel az óvodapedagógusok veszélyeztették egy kiskorú testi és érzelmi fejlődését, tudtak az evészavaráról, és fulladásveszélynek is kitették, a bíróság korábban 120 óra közmunkára ítélte mindhárom vádlottat.

Fellebbezett az ügyészség

Az ügyészség az ítélet ellen súlyosításért, végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés, valamint foglalkozástól eltiltás kiszabása érdekében fellebbezett.

Ez is érdekelhet

Kiugrott egy férfi az egyik óbudai munkásszálló ablakából: a helyszínen rengeteg rendőr és tűzoltó van

Eltiltották a szakmától őket

A Székesfehérvári Törvényszék a kedden megtartott tárgyaláson az ügyészi fellebbezés alapján az elsőfokú ítéletet megváltoztatta. A bíróság a kiszabott büntetést mindhármuk esetében súlyosította, ugyanis az elkövetőket felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte, továbbá a foglalkozásuktól is eltiltotta. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció – Forrás: MTI/Krizsán Csaba